Speciale chemicaliën

Met ruim 100 jaar ervaring in de stikstofchemie en nitraatproductie heeft Yara een breed assortiment speciale nitraatproducten ontwikkeld die zijn toegesneden op de behoeften van haar klanten op het gebied van betonproductie, olie-exploratie en olieboring, zonne-energie en gassen voor elektronische/medische toepassingen.

Onze onderzoekscentra innoveren continu en ontdekken voortdurend nieuwe toepassingen van stikstofhoudende chemicaliën en nitraten. Ons onderzoek richt zich op het identificeren en ontwikkelen van oplossingen die u helpen uw zakelijke en industriële concurrentievermogen te optimaliseren. Yara’s wereldwijd verkochte speciale nitraten zijn:

Concrete Admixture set accelerator for Concrete manufacturing image

Multifunctioneel additief voor beton

Ons multifunctionele additief is een versneller voor betonmengsels. Het maakt betonstorten zelfs bij zeer koude weersomstandigheden mogelijk. Het is corrosiewerend en optimaliseert het gebruik van water en cement in combinatie met plastificeermiddelen (weekmakers) en verhoogt de prestaties zelfs nog meer wanneer het wordt gebruikt met superplastificeermiddelen. Het wordt verkocht onder de merknaam NitCal.

Concentrated latex dipping coagulant for glove manufacturing: image

Stollingsmiddel voor latexdompeling

In het dompelproces wordt DipCal, een speciaal chemisch stollingsmiddel van Yara, gebruikt om de perfecte latexhandschoen te produceren. Het product geniet de voorkeur van de meeste grote fabrikanten van in rubber gedompelde goederen.

Biological wastewater treatment thumb

Afvalwaterzuivering

Of u nu een gemeente, een afvalwaterzuiveringsbedrijf of een industrieel bedrijf bent, Yara biedt u aangepaste afvalwaterzuiveringsoplossingen voor biologische zuivering, drinkwaterzuivering en slibbehandeling.