YaraVita® - Sporenelementen meststoffen

YaraVita

"Vita" is afgeleid van het Oudnoorse woord "vita," dat kennis betekent

yaravita

YaraVita® is een complete lijn voedingsproducten waarmee gewassen alles krijgen wat ze nodig hebben en kwekers meer winst behalen dankzij een optimale groei van de gewassen.

Iedere YaraVita-samenstelling levert een specifieke voedingsstof of een mix van voedingsstoffen, precies waar en wanneer het gewas het nodig heeft. Hierdoor groeit het gewas sneller. De enkelvoudige of samengestelde producten leveren een nauwkeurige dosering van essentiële microvoedingsstoffen. De YaraVita-reeks bevat daarnaast samenstellingen die voorzien in primaire of secundaire voedingsstoffen op momenten dat deze niet uit andere bronnen gehaald kunnen worden.

YaraVita-producten bevatten alle voedingsstoffen die planten nodig hebben en ze kunnen eenvoudig en veilig worden gebruikt.

Klik hier om de YaraVita Brochure (PDF) te downloaden.

De YaraVita-bladsprays zijn ontwikkeld voor het besproeien van bladeren en vruchten om tekorten snel en effectief aan te vullen. Alle YaraVita-bladsprays zijn samengesteld op basis van consistent kwalitatief hoogwaardige voedingsstoffen en hulpstoffen zoals bevochtigings-, hecht- en absorptiemiddelen om de groei te stimuleren en beheersen.

YaraVita-meststoffen voor zaadbehandeling zijn speciaal samengesteld om zaden gelijkmatig en veilig van een uniform laagje voedingsstoffen te voorzien voor een snelle opkomst en ontwikkeling tot een stevig gewas. Hierdoor zijn de wortels en opkomende bladeren gezonder en minder kwetsbaar voor kou, vorst of schade door andere omgevingsinvloeden. Dit geeft kwekers een betrouwbare basis voor een consistente gewasgroei. 

De kwalitatief hoogwaardige chelaten uit de YaraVita-reeks zijn ideaal voor gebruik in irrigatiesystemen of teelt op substraat. Ze zijn speciaal samengesteld om een wisselwerking met andere bestanddelen van de voedingsoplossing zoveel mogelijk te beperken en problemen met betrekking tot de bodem en de pH-waarde van het water te voorkomen. Dit betekent dat de voedingsstoffen optimaal behouden blijven.

Easy to use

De rijk samengestelde YaraVita-producten zijn ontwikkeld op basis van de wijze van toepassing 

De chemici die Yara's producten ontwikkelen, selecteren hulpstoffen die het gebruiksgemak ten goede komen door:

  • Betere stabiliteit (oplosbaarheid), verlengde houdbaarheid, minder opstoppingen in en storingen van materieel 
  • Uitstekende mengeigenschappen, waardoor ze met meer andere producten tegelijkertijd aangebracht kunnen worden en ze beter in gewasbeschermingsprogramma's passen (www.tankmix.com en TankmixIT app)
  • Beter "schenkbaar", waardoor verpakkingen sneller en gemakkelijker geleegd kunnen worden.
De veiligheid van gewassen

De veiligheid van gewassen staat voorop

Vaak worden YaraVita-producten rechtstreeks op het gewas aangebracht. De veiligheid van de gewassen is dan ook het belangrijkste uitgangspunt. Alle producten worden uitvoerig getest in onze onderzoeks- en ontwikkelingskas, waardoor we de veiligheid van de gewassen kunnen garanderen zolang de instructies op de verpakking goed worden opgevolgd. Daarnaast worden alle grondstoffen die in de producten worden gebruikt op afwezigheid van zware metalen gecontroleerd voordat ze het productieproces ingaan. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat gewassen niet besmet kunnen raken. 

YaraVita-producten worden vervaardigd in overeenstemming met de strengste internationale regelgeving voor meststoffen. De fabriek waar YaraVita-producten worden vervaardigd, is sinds 1994 ISO 9001 gecertificeerd. Deze certificering beslaat alle aspecten van de productontwikkeling, productie en ondersteuning. Veiligheidsinformatiebladen geven onze klanten alle nodige informatie over de opslag en het laden en lossen van de producten.

YaraVita effectieve kunstmest

Het rendement van onze meststoffen, van onderzoek tot toepassing 

In de onderzoeks- en ontwikkelingskas testen we het rendement van alle YaraVita-producten. Zodra de veiligheid en werkzaamheid van een product middels testen is goedgekeurd, worden er binnen de doelmarkten veldproeven uitgevoerd, zodat we kunnen garanderen dat het product na toepassing commerciële voordelen oplevert voor de kweker. We hebben een uitgebreide database met testgegevens van YaraVita-producten die op talloze verschillende gewassen en in verschillende markten wereldwijd zijn getest en het rendement van het product bewijzen.

Onze strenge veiligheidscontroleprocedures zorgen ervoor dat alle eindproducten die onze fabriek verlaten, voldoen aan de specificaties. Wij werken nauw met onze leveranciers samen om de kwaliteit van grondstoffen te behouden en controleren. Wat op de verpakking staat, zit er ook daadwerkelijk in. Alle producten bevatten een batchcode voor een volledige traceerbaarheid. 

20 Product(en) gevonden

YaraVita MANTRAC PRO

YaraVita MANTRAC PRO, meststof op basis van mangaan (mangaancarbonaat en mangaan hydroxide).