AdBlue® voor bedrijfswagens

AdBlue voor bedrijfswagens

Als u een bedrijfswagen bezit die is uitgerust met SCR-technologie voor de emissienorm Euro IV, V of Euro VI, dan hebt u AdBlue nodig. Dit is van toepassing op de volgende voertuigen:

 • Bedrijfswagens met SCR-technologie, zoals vrachtwagens, vuilniswagens, brandweerwagens, enz.
 • Lichte bedrijfswagens met SCR-technologie, zoals bestelwagens
 • Voertuigen voor persoonsvervoer, zoals touringcars, bussen, schoolbussen, minibussen, enz.

Sinds 2005 hebben we samengewerkt met wagenparkeigenaren en ze begeleid bij hun keuze van AdBlue en AdBlue apparatuur. Het Air1 verkoopteam van Yara biedt u haar expertise aan ongeacht of u een wederverkoper, tankstationhouder of eigenaar van een wagenpark met bedrijfsvoertuigen (touringcars, vrachtwagens of bussen) bent.

AdBlue pump

Waar kan ik AdBlue kopen voor mijn bedrijfswagen?

AdBlue wordt door Yara in heel Europa, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Australazië en Afrika via dezelfde verkooppunten en distributienetwerken verkocht als waar u ook uw dieselolie kunt aankopen. Het wordt tevens verkocht in tankstations voor vrachtwagens en dankzij onze gratis "AdBlue app" voor de smartphone, vindt u het dichtstbijzijnde AdBlue verkooppunt of tankstations op uw route die AdBlue verkopen.

Als u meerdere voertuigen hebt, kunt u ook AdBlue in bulk rechtstreeks aan uw depot laten leveren. Hiertoe kunt u een bulktank uit ons assortiment kiezen. Wij kunnen de AdBlue echter ook in IBC's van 1.000 liter of vaten van 210 liter leveren.

Meer informatie over waar AdBlue te koop is?

Air1 tank

Welke AdBlue moet ik kopen?

Wat uw wensen ook zijn, wij hebben de juiste verpakking voor u! Uw keuze is afhankelijk van uw verbruik en de grootte van uw bedrijfswagenpark en het aantal voertuigen met SCR-technologie dat moet voldoen aan Euro IV, V of VI in uw bezit, ongeacht of u vrachtwagens, bussen, touringcars of lichte bedrijfswagens hebt.

Verzeker u ervan dat u "AdBlue" koopt en niet een product met de naam "ureumoplossing". Het product dat u gebruikt, moet voldoen aan zeer strenge ISO-normen, anders loopt u het risico dat het SCR-systeem in uw voertuig verontreinigd raakt.

Neem contact met ons op en wij helpen u de juiste keuze te maken overeenkomstig uw behoeften. Wij leveren AdBlue

 • in de volgende verpakkingen: jerrycans van 10 liter, vaten van 210 liter, en IBC's van 1.000 liter
 • als bulklevering, rechtstreeks op uw locatie

Hoe veel AdBlue ga ik verbruiken?

Het gemiddelde verbruik van AdBlue in bedrijfswagens is afhankelijk van het type voertuig en van de intensiteit van het gebruik. Het type ritten dat u ermee maakt, is eveneens van invloed op hoe hard de motor moet werken en daarmee op hoeveel AdBlue u nodig hebt.

Algemeen gesproken moet u een AdBlue verbruik verwachten van 4% tot 6% van het dieselverbruik. Met andere woorden, u verbruikt ongeveer 5 liter AdBlue per 100 liter diesel, of ongeveer 1,5 liter AdBlue per 100 km gereden op de weg. Dit betekent dat u uw AdBlue tank veel minder vaak hoeft te vullen dan uw dieseltank.

Wat is de meest economische manier om AdBlue te kopen?

De meest economische manier is als Yara haar Air1 in bulk rechtstreeks in uw speciale AdBlue tank op uw locatie levert. U kunt ook AdBlue aankopen via ons netwerk van Air1 leveranciers. Hier is AdBlue verkrijgbaar in: jerrycans van 10 liter, vaten van 210 liter en IBC's van 1.000 liter. Indien correct opgeslagen, heeft AdBlue een houdbaarheidsduur van 12 maanden.

Lees meer over de verwerking en opslag van AdBlue

Meer informatie over waar AdBlue te koop is.

Hoeveel kost AdBlue?

De prijs van AdBlue is afhankelijk van de hoeveelheid die u bestelt. In het algemeen is de prijs van AdBlue per liter veel lager dan van diesel verkocht aan de pomp.

De meeste voertuigen die zijn uitgerust met een SCR-katalysator verbruiken ongeveer 5% minder diesel dan andere voertuigen. Deze brandstofbesparing voor uw vrachtwagen, bus of lichte bedrijfswagen maakt dat AdBlue een financieel verstandige keuze is. De operationele kosten van uw wagenpark zullen doorgaans lager zijn dan die van een wagenpark met voertuigen die zijn uitgerust met EGR-technologie in plaats van SCR-technologie.

Waardoor wordt de prijs van AdBlue bepaald?

Diverse factoren beïnvloeden de prijs van AdBlue. AdBlue is een hoogzuivere ureumoplossing, die wordt gemaakt van de grondstof synthetisch ureum. Vanwege de benodigde kwaliteit wordt het veel zuiverder geproduceerd dan wat door boeren gebruikt wordt als meststof. Het prijsverschil is daardoor aanzienlijk. Bovendien vergt de productie van ureum veel energie, hoofdzakelijk uit aardgas. De prijzen van olie, aardgas en ammoniak zijn direct van invloed op de prijs van ureum. Wanneer de prijzen van deze grondstoffen stijgen, is dit van invloed op de marktprijs van AdBlue.

Ons verkoopteam voor AdBlue biedt u meerdere mogelijkheden voor AdBlue onder onze merknaam Air1:

 • Opslagoplossingen voor AdBlue die standaard kunnen worden verkocht of als maatwerk worden geleverd
 • AdBlue® in pakketten, van jerrycans tot IBC's 
 • Projectbeheer voor de installatie van AdBlue tanks 
 • Beoordeling van techniek en locatie voor onafhankelijke wederverkopers of voor distributienetwerken 
 • Financieringsmogelijkheden

Als u AdBlue nodig hebt voor uw vrachtwagens, bussen, touringcars of bestelwagens: kies Air1 van Yara, het toonaangevende merk AdBlue in Europa.

Air1 garandeert betrouwbare leveringen

 • Yara, een wereldleider in ureumproductie, is een van de belangrijkste pioniers van AdBlue. AdBlue wordt geproduceerd in meerdere fabrieken van Yara in Europa, waaronder de fabriek in Sluiskil, Nederland, de grootste AdBlue productielocatie ter wereld, zodat u kunt rekenen op ononderbroken leveringen van AdBlue en op de betrouwbaarheid van het distributienetwerk van Yara. Air1 werkt samen met betrouwbare distributeurs om aan u te leveren, waar u ook bent gevestigd. Yara ontwikkelt en versterkt haar leveringsketen continu zodat we een betrouwbare levering van AdBlue onder de merknaam Air1 kunnen blijven garanderen.

Air1 is een hoogwaardig product

 • AdBlue van Air1 is geproduceerd uit "primair" of "maagdelijk" ureum dat rechtstreeks wordt geëxtraheerd uit de productie van een "hete smelt" van ureum om onzuiverheden te voorkomen. Het is volstrekt anders dan het ureum dat wordt gebruikt voor minerale meststoffen, dat minder zuiver is. AdBlue van Yara maakt gebruik van speciaal gedemineraliseerd water. Wij transporteren onze AdBlue in speciale tankwagens en tankwagons of door pijpleidingen naar speciale terminals. Elke batch AdBlue die wordt geproduceerd in een fabriek van Yara, wordt altijd eerst geanalyseerd voordat deze wordt getransporteerd.