Visie en strategie

Meer informatie over Yara's visie om een Industry Shaper te worden.

Vision and strategy image

Onze visie

Als wereldwijd chemiebedrijf is het onze visie een bepalende factor in de branche te zijn, waarbij we industrienormen willen stellen en een positieve drijfveer willen zijn in de ontwikkeling van de branche door middel van prestaties en groei. Onze missie is het streven naar betere opbrengsten door het leveren van goede rendementen voor boeren, industriële klanten, onze eigenaren en de gemeenschap in het algemeen. 
 
We zetten ons in voor het creëren van een inspirerende en innovatieve prestatiecultuur die is gebaseerd op onze visie en missie, de Gedragscode, het Ethiek- en Complianceprogramma en onze vier kernwaarden: ambitie, teamwerk, vertrouwen en verantwoordelijkheid.

Onze strategie

Onze bedrijfsstrategie is gebaseerd op winstgevende en duurzame groei die voortvloeit uit onze positie als marktleider en een uniek, flexibel bedrijfsmodel in combinatie met wereldwijd maatschappelijke verantwoordelijkheid. De strategie is de routekaart van het bedrijf om een bepalende factor te zijn in de branche en voor het creëren van waarde op lange termijn.

Yara richt zich op groei op de markt van meststoffen op stikstofbasis, stikstof voor industriële toepassingen en de sourcing van fosfaat en kaliumcarbonaat om te voorzien in de behoeften van Yara aan NPK-productie. Grootschaligere initiatieven zullen zijn gericht op verhoging van de productie in regio's met een stabiele levering van concurrerend geprijsd aardgas voor de ammoniakproductie en fosfaat- en kaliumbronnen, uitbreiding van de aanwezigheid in markten met een hoog groeipercentage en deelname aan de consolidatie in volwassen markten.

Voor alle groeicategorieën zijn grootschaligheid, synergie en timing belangrijke factoren, in combinatie met een strikte financiële discipline.