Achtergrondinformatie YaraBela stikstofmeststoffen

Yara gaat en staat voor de productie van hoogwaardige (stikstof-) meststoffen. Door onze jarenlange ervaring op dit gebied hebben wij veel agronomische kennis opgebouwd die we graag met u delen. Op deze pagina vind u een overzicht met de meest relevante artikelen voor het gebruik van de YaraBela stikstofmeststoffen. Wilt u maandelijks geïnformeerd worden over de ontwikkelingen binnen de gewasvoeding? Meld u dan aan voor de Yara nieuwsbrief! Via onderstaande knop kunt u zich aanmelden.

Inschrijven YaraActueel nieuwsbrieven

Bekijk de artikelen

Case tractor strooit kunstmest in aardappelveld

Tekort aan kunstmest in het voorjaar?

Zowel bij toeleveranciers van boeren als in de vakpers horen we dezelfde geluiden: de stikstofprijzen maar blijven stijgen. Veel boeren wachten daarom nog even af. Maar wat als dit de prijs juist opdrijft en zelfs voor een tijdelijk tekort kan zorgen?
Agronoom van Yara en akkerbouwer staan in tarweveld

Nu stikstof kopen of toch wachten?

De prijzen voor stikstofkunstmest zijn hoog, en blijven dit waarschijnlijk ook. Dus wat is uw strategie: wachten, of toch uw aankoop spreiden? We geven u graag inzicht in beide scenario's in dit artikel.
Opslag van Big Bags

Opslag van Big Bags

Een veilige werkplek creëert u door kunstmeststoffen goed op te slaan en correct te hanteren. Dit geldt ook voor de opslag van meststoffen in Big Bags. Dat is niet alleen belangrijk voor uw veiligheid, maar ook voor de kwaliteit van het product.
Melkveehouder inspecteert gras met koeien op de achtergrond

Selenium geen luxe maar noodzaak

Selenium is een essentiële voedingsstof voor een goede diergezondheid (en trouwens ook voor de gezondheid van mensen). Selenium werkt ontstekingsremmend, beschermt tegen vrije radicalen en is belangrijk voor de vruchtbaarheid en de opbouw van DNA.
John Deere met kunstmeststrooier op het land

Zwavel geeft waarde aan uw gras

Door het toepassen van zwavel realiseert een hogere stikstofefficiëntie, Daarnaast is zwavel belangrijk voor het ruweiwitgehalte (RE) en dus de totale eiwitopbrengst. Ook beïnvloedt zwavel de samenstelling van het eiwit. Lees alles hier over.
Fysieke eigenschappen van kunstmest

Fysieke eigenschappen van kunstmest

De fysieke eigenschappen van een meststof worden bepaald door zijn chemische samenstelling en de manier van produceren.
Strooibeeld: strooit u met kwaliteit?

Strooibeeld: strooit u met kwaliteit?

Een constante stroming door de strooier, grote strooibreedte, gelijkmatige breedteverdeling en voorspelbare resultaten onder alle omstandigheden – het strooibeeld is afhankelijk van een aantal parameters.
Ammoniakverliezen bij KAS en ureum: de verschillen

Ammoniakverliezen bij KAS en ureum: de verschillen

Droog en warm weer geeft meer ammoniakuitstoot uit dierlijke mest, zegt het RIVM. Ook zijn er grote verschillen in ammoniakuitstoot tussen nitraatmeststoffen en ureum. Dit onderzoek brengt dat duidelijk in beeld. Hier vindt u de resultaten.