Kies voor Rumisan®, Yara's merk van niet-eiwitstikstof

 

Yara heeft meer dan een eeuw ervaring in het produceren van betrouwbare en hoogwaardige stikstofproducten, met een sterke focus op onderzoek en productontwikkeling. Duurzame eiwitalternatieven in de industrie voor herkauwers zijn de belangrijke pijlers van onze Industrial Solutions-organisatie.

 

Al meer dan 70 jaar wordt niet-eiwit stikstof met succes aan melkvee en vleesvee gevoerd. Door Rumisan® te gebruiken, kunnen boeren waarde toevoegen aan hun product door hun marges te vergroten.

 

Wat is RUMISAN ?

Rumisan is een duurzame en efficiënte bron van niet-eiwit stikstof (NPN). Het bevat 46% stikstof, wat overeenkomt met 288% ruw eiwit. Niet-eiwit stikstof kan worden gebruikt als aanvulling op het dieet van runderen en andere herkauwers. Voederureum is verreweg de meest gebruikte niet-eiwit stikstof. Het helpt bij de maximalisatie van de voordelen van slechte kwaliteit begrazing door het optimaliseren van spijsvertering, voornamelijk in het droge seizoen. Rumisan kan gewichtsverlies helpen tegengaan door een verbeterde pens functie bij runderen, wanneer de kwaliteit van het graasvoer slecht is.

 

Waarom Yara's Feed Urea gebruiken?

Herkauwers kunnen NPN gebruiken om microbieel eiwit met een hoge biologische waarde te synthetiseren.

NPN is een efficiënt alternatief voor eiwitten.

Oplosbaar eiwit moet in het rantsoen van herkauwers worden uitgebalanceerd om maximale microbiële groei en dus microbiële eiwitsynthese mogelijk te maken.

bron: FAO, EFSA

Rumisan Feed Grade Ureum

Rumisan is het Feed Grade Urea merk van Yara. Het is een witte prill met een ronde vorm. Feed Grade Ureum is geclassificeerd als een toevoegingsmiddel voor diervoeding en is in de EU goedgekeurd door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) als veilig voor consumptie door dieren.

 

Voordelen gebruik van Rumisan

  1. Winstgevendheid – Bewezen hogere winstgevendheid, dankzij lagere voerkosten.
  2. Duurzaamheid – Minder behoefte aan plantaardige eiwitten, waardoor de behoefte aan bouwland wordt verminderd.
  3. Eiwitarm – Verhoogt de microbiële eiwitsynthese in diëten met een laag eiwitgehalte.
  4. Hoge energie – Uitstekende resultaten in energierijke voeders (d.w.z. maïskuil), maar met een laag eiwitgehalte.
  5. Gemoedsrust – Zorgt voor een correcte eiwitinname bij het voeren van eiwitarme diëten.

 

Wereldwijd bereik, traceerbaar product

We gebruiken onze schaalgrootte en expertise om specifiek, volledig traceerbaar en zuivere Feed Grade Ureum te produceren in speciaal daarvoor bestemde fabrieken in:

  1. Le Havre, Frankrijk
  2. Brunsbüttel, Duitsland

3. Yara is ook actief in de verkoop van Rumisan in Brazilië en Zuid-Afrika

 

Yara Le Havre en Yara Brunsbüttel hebben een Feed Safety Management System geïmplementeerd. Dit omvat GMP+ (good manufacturing practice) in overeenstemming met de FAMI-QS Code of Practice voor operators van diervoederadditieven voor marketing, productie, opslag en verpakking van diervoederadditieven.

Dave van Katwijk
Dave van Katwijk
Sales Manager Base Chemicals