Groene meststoffen | Ontwikkelingen in duurzaamheid vanuit Yara Sluiskil

Gijsbrecht Gunter in uienschuur

De voedselketen moet duurzamer. Ook Yara in Sluiskil draagt daaraan haar steentje bij met de ontwikkeling van groene meststoffen. Maar waarom duurt dit traject eigenlijk zo lang? En wat gaat een boer er uiteindelijk van merken? Gijsbrecht Gunter, communicatiemanager bij Yara Sluiskil, sluit op woendag 14 februari om 20.00 uur in de Yara webinar aan om uitleg te geven over de vooruitgang en innovaties die Yara boekt op dit gebied.

Aanmelden webinar

Wat kan je tijdens deze webinar verwachten?

Webinar screenshot

Duurzaamheid en stikstofproblematiek

Het Europese en landelijke stikstofbeleid daagt boeren uit om duurzamer te werken. Yara erkent deze uitdaging en zet zich in om praktische oplossingen te bieden. De webinar richt zich op de ontwikkelingen binnen de productie van groene meststoffen als een duurzaam alternatief met speciale focus op de boer; want wat heeft hij/zij er nou uiteindelijk aan om groene meststoffen te gaan gebruiken?

Blauwe ammoniak voor duurzame landbouw

Een andere innovatie is de productie van blauwe ammoniak. Door het efficiënte gebruik van stikstofbronnen draagt blauwe ammoniak bij aan duurzamere landbouw. De webinar zal dieper ingaan op de voordelen van blauwe ammoniak en hoe boeren hiervan kunnen profiteren.

Groene waterstof als duurzame energiebron

Om de duurzaamheidsinspanningen te versterken, is Yara Sluiskil ook betrokken bij de ontwikkeling van groene waterstof. Deze hernieuwbare energiebron kan niet alleen worden gebruikt in de productie van groene meststoffen, maar ook als duurzame energiebron voor elektriciteit. Dat begint bij de ontwikkeling van groene ammoniak. Anders dan de conventionele, op fossiele brandstoffen gebaseerde ammoniakproductie, maakt groene ammoniak gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Yara Sluiskil investeert intensief in technologieën die groene ammoniak mogelijk maken, wat niet alleen de ecologische voetafdruk verkleint, maar ook de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare bronnen vermindert.

Meld u aan voor de webinar

U kunt zich voor de webinar via onderstaande knop aanmelden. Vul uw gegevens en u ontvangt de link om de webinar te volgen in uw e-mail inbox. Vragen op voorhand? Stuur deze dan naar yarabenelux@yara.com.

Aanmelden webinar

Informatie

Datum: woensdag 14 februari 2024

Start: 20.00 uur

Duur: 60 min

Einde: 21.00 uur

Aanmelden

 

Meer informatie

Wilt u maandelijks op de hoogte worden gebracht van de belangrijkste onderwerpen en updates over gewasvoeding? Schrijf u dan in voor de YaraActueel nieuwsbrief. We hebben nieuwsbrieven voor de melkveehouderijsector, akkerbouw en glastuinbouw. Beluister ook onze podcasts en bekijk eerdere webinars van Yara hier onder.