Verbeteren van het proteïne- en aminozuurgehalte van korrelmais

Goede gewasvoeding zorgt voor een hoog proteïne- en energieniveau van de korrel in de kolf.

De juiste balans van stikstof, kalium, zwavel en zink is bijzonder belangrijk voor het verbeteren van het proteïne- en aminozuurgehalte van korrelmais.

Gewasvoeding en proteïne- en aminozuurgehalte van korrelmais

Stikstof

Onvoldoende stikstof tijdens het vullen van de korrel leidt tot een lager proteïnegehalte in de korrel. Een gebalanceerde stikstof-topdressing tijdens de stengelgroei verbetert het proteïnegehalte van de korrel en levert de juiste hoeveelheid stikstof om de korrelvulling op peil te houden.

VP - N-gehalte - proteïne Zuid-Afrika.png

Kalium

Goede kaliumvoeding verhoogt het proteïnegehalte van de korrel en het niveau van proteïnogene aminozuren, cystine en methionine.

VP -Kalium – Opbrengst & kwaliteit Korrelmais - Pakistan.png

VP - Kalium – Kwaliteit Korrelmais China.png

Zwavel

Zwavel is bijzonder belangrijk bij de omzetting van stikstof in proteïne en verhoogt de kwaliteit van de korrel. Zwavel stimuleert ook het productieproces van aminozuren, zodat de stikstof efficiënt gebruikt wordt.

VP - Zwavel & stikstof – Korrelproteïne - Korrelmais Pakistan.png

IJzer 

IJzer is belangrijk voor het metabolisme van de plant als component van enzymen en proteïnen en in stikstof-reductase voor de reductie van nitraat in ammonium en dan in aminozuren.