ANTIBLOC MINERAL

ANTIBLOC MINERAL

ANTIBLOC MINERAL is een oplossing van PK-meststoffen met een reinigende werking v.w.b. minerale neerslagen. Het advies is om via ANTIBLOC MINERAL 0,25 mmol P/liter te doseren. Het product kan zowel met de producten uit het SUBSTRAFEED vloeibare meststoffenpakket gedoseerd worden als met vaste meststoffen.

Als er gebruikt gemaakt wordt van het SUBSTRAFEED rekenprogramma kan men daarin een optie aanklikken om de ANTIBLOC MINERAL direct in het schema in te rekenen. Het heeft altijd de voorkeur ANTIBLOC MINERAL preventief in te zetten. Gaat men het in een reeds vervuild systeem gebruiken, dan moet er rekening mee gehouden worden dat na één of meer dagen de vervuiling los komt en dan de druppelaars gaat blokkeren.

Het is daarom aan te bevelen, als men ANTIBLOC MINERAL in een vervuild systeem inzet, na enkele dagen de eindkappen er af te draaien en te controleren of er schilfers in het systeem zitten. Als dit het geval is, moet men spuien tot het systeem weer vrij is van deze schilfers. Dit moet men blijven herhalen totdat het hele systeem schoon is.

De standaard dosering is 9,8 liter ANTIBLOC MINERAL per 100.000 liter druppelwater (9,8 liter ANTIBLOC MINERAL in de B-bak van 1000 liter 100x geconcentreerd). Dit komt overeen met 0,25 mmol P/liter.