YaraTera SUBSTRAFEED AMNITRA

YaraTera SUBSTRAFEED AMNITRA

YaraTera SUBSTRAFEED AMNITRA, ammoniumnitraat oplossing is een onderdeel van het SUBSTRAFEED vloeibare meststoffenpakket, het veiligste en meest complete pakket vloeibare meststoffen. YaraTera SUBSTRAFEED is geschikt voor zowel de substraat- als de grondteelt. Met YaraTera SUBSTRAFEED is het mogelijk om op een eenvoudige manier een complete voedingsoplossing samen te stellen. U kunt hierbij de voeding continu aanpassen aan de behoefte van de plant maar ook aan de kwaliteit van het gebruikte water en de samenstelling en de hoeveelheid in te zetten drainwater. Kortom: Een maximale flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Hoewel YaraTera SUBSTRAFEED AMNITRA binnen het YaraTera SUBSTRAFEED pakket een klein product is, is het wel een erg belangrijk product omdat we met het inzetten van ammoniumstikstof de pH in het wortel milieu kunnen beïnvloeden. Ammonium verlaagt, als het door de plant wordt opgenomen, namelijk de pH van het wortelmilieu. Door de hoeveelheid die we gebruiken voor het aanmaken van de voedingsoplossing te variëren, kunnen we de pH op laten lopen of verlagen. Hierdoor wordt YaraTera SUBSTRAFEED AMNITRA, naast een voedingsstof, ook het enige instrument dat we hebben voor de pH regeling in het wortelmilieu. Het is om deze reden dat veel kwekers YaraLiva CALCINIT vervangen hebben door de combinatie CALSAL - YaraTera SUBSTRAFEED AMNITRA.

YaraTera SUBSTRAFEED AMNITRA bevat: 6,43 mol N-NH4/kilo 6,43 mol N-NO3/kilo. De dichtheid is 1,24 kilo/liter. Het is een pH neutraal product.