YaraVera AMIDAS

YaraVera AMIDAS

YaraVera AMIDAS (40% N + 14% SO3) is een met zwavel verrijkte korrelmeststof op basis van ureum die een hogere opbrengst oplevert dan alleen ureum voor gebruik op koolzaad, granen en grasland.

YaraVera AMIDAS is geformuleerd om stikstof en zwavel te leveren aan een breed scala aan akkerbouwgewassen en grasland. De N/S-verhouding van 7:1 is ideaal voor koolzaad en andere koolsoorten. Door ureum te combineren met zwavel in de sulfaatvorm wordt de zwavelopname door plantenwortels verhoogd.

Onmiddellijke en lange groeireactie
Met 5% ammoniumstikstof en 35% ureumstikstof krijgt uw gewas het beste van twee werelden:
Onmiddellijke groeireactie op de ammoniumstikstof.
Stikstofbeschikbaarheid op lange termijn met ureumstikstof om de groei gedurende het hele seizoen te ondersteunen.

Geoptimaliseerde sulfaatbeschikbaarheid
Nu industrieën hun luchtvervuiling hebben verminderd, hebben we een domino-effect gezien op het zwavelgehalte in onze bodem. Zwavelgebrek is nu wijdverspreid op Europese bodem.
YaraVera AMIDAS levert voor planten beschikbaar sulfaat om een betere gewaskwaliteit en hogere opbrengsten te bereiken.
Zwavelgebrek bij planten zorgt voor groeiachterstand en het blad krijgt een lichtgroene kleur. Zwavel is essentieel voor de basisfuncties van een plant: het is nodig voor plantaardige aminozuren, de bouwstenen van eiwitten.

Verminderde volatilisatie
Door zwavel toe te voegen met Amidas leidt dit tot een efficiëntere stikstofopname. Ureum op zichzelf verhoogt de pH van uw grond, wat na toepassing tot een aanzienlijk stikstofverlies leidt.
Zwavel gaat dit tegen door de pH van de bodem te verlagen en daardoor het stikstofverlies lang genoeg te beperken zodat uw gewassen er de voordelen van kunnen zien.