Beluister de Yara podcasts voor de glastuinbouw

Podcast banner

In een serie podcasts geeft Yara onder andere uitleg over de verschillende elementen in de teelt en bemesting voor gewassen in de glastuinbouw. Welke functie hebben ze, hoe worden ze toegepast en wat gebeurt er bij een tekort? Spijker uw kennis bij met de podcasts van Yara.

Op de hoogte blijven van de laatste kennis via onze podcasts? Abonneer u dan op het kanaal van Yara Benelux via uw favoriete podcast app.

Beluister onze laatste afleveringen

Adviseur en teler inspecteren bloemen in de kas

Afl. 13: de functie van mangaan in de plant

Het zuivere element mangaan (Mn) neemt deel aan allerlei ingewikkelde functies in de plant. Het neemt deel aan diverse biochemische reacties in de fotosynthese. In deze podcast vertellen we u alles wat u moet weten over mangaan.
Agronoom van Yara geeft uitleg aan teler in de kas

Afl. 12: over het sporenelement ijzer

Productmanager High Value Products Peter de Vries van Yara geeft in deze podcast uitleg over het eerste sporenelement uit de serie podcasts van Yara: ijzer. 5% van de gehele aardkorst bestaat uit ijzer. Is er dan voldoende aanwezig voor de plant?
Teler staat bij orchiden in de kas

Afl. 11: dit doet magnesium in de plant

Peter de Vries, fertigation manager High Value Products bij Yara geeft in deze podcast van Yara Benelux uitleg over het element magnesium (Mg). Magnesium wordt ook wel eens het 'vergeten voedingselement genoemd'. Kom er achter waarom!
Teler en agronoom van Yara controleren gewas in de kas

Afl. 10: wat doet calcium in de plant?

We hebben het deze keer over de rol van calcium in de plant wanneer dit in de fertigatie wordt toegepast. Calcium wordt ook wel de 'loser' van de voedingselementen genoemd. Luister de podcast waarom dit zo is.
Agronoom van Yara en teler bekijken aardbeien in de kas

Afl. 09: de rol van kalium in de teelt

We hebben het deze keer over de rol van calcium in de plant wanneer dit in de fertigatie wordt toegepast. Calcium wordt ook wel de 'loser' van de voedingselementen genoemd. Luister de podcast waarom dit zo is.
Teler inspecteert zijn tomaten in de kas

Afl. 08: wat doet fosfaat in de plant?

Fertigatiespecialist van Yara Peter de Vries geeft een een reeks van podcasts uitleg over de belangrijkste nutriënten voor planten. Dit keer komt fosfaat (P2O5) aan bod. In de podcast bespreken we de rol van fosfaat in de teelt.
Foto van stikstoftekort in tomatenplant

Afl. 07: de rol van stikstof

Stikstof is een van de belangrijkste minerale bestanddelen voor de plant. Het is onder andere belangrijk voor de vegetatieve groei. Maar het is ook nodig voor de aanmaak van aminozuren. Hoe het werkt, leggen we in deze podcast uit.
Foto van tomatenplanten in een kas

Afl. 06: de rol van elementen in glasgroentegewassen

Peter de Vries, fertigation manager bij Yara, legt in een reeks van podcasts uit was rol is van de verschillende elementen bij verschillende glasgroentegewassen. In deze in eerste podcast van deze reeks legt Peter de basis uit.
Foto van ijzertekort in aardbeienplant

Afl. 05: de functie van ijzer als sporenelement

IJzer is een van de belangrijkste sporenelementen. Het is onderdeel van verschillende enzymen die met name zorgen voor de vorming van bladgroen. IJzer is dus erg belangrijk voor de fotosynthese en de ademhaling van de plant.
Proefopstelling in de kas van Yara in Hanninghof

Afl. 04: de voordelen van inzet van polyfosfaat

Technisch product manager Tom de Haas legt uit over de inzet van polyfosfaat. Dit speelt een belangrijke rol in het verlagen van de pH, met name bij de inzet van meststoffen. De opneembaarheid in combinatie met de pH is cruciaal.
Onderzoekers van Yara in gesprek met elkaar in de kas

Afl. 03: praktische tips voor het op peil houden van de pH

In deze podcast geeft technisch product manager Tom de Haas uitleg over de pH. Het gebruik van verschillende bronnen van water heeft een grote invloed op de pH in de kas. Het is dus goed om te weten hoe een hoge of lage pH ontstaat.
Planten op kweek in de kas

Afl. 02: alle ins en outs rondom de wateranalyse

Water is een zeer belangrijk onderdeel van de teelt. Daarom is het van belang om te weten wat er precies in het water zit dat er gebruikt wordt. Dus hoe doe je precies zo'n analyse? En hoe vaak moet je dat doen?
Teler inspecteert zijn irrigatiesysteem

Afl. 01: wat voor invloed heeft de waterbron op de voedingscijfers?

In de glastuinbouw-podcast van Yara delen we kennis over de sector. In deze podcast gaat het over de invloed van de waterbron op de voeding van de plant. Hoe ga je als teler hier mee om?