Yara Strooier-Testkit

Met de Strooier-Testkit van Yara heeft u het strooien van meststoffen onder controle.

Yara Strooier-Testkit

Controleer uw strooier

Samen met hoogwaardige meststoffen is de kwaliteit van uw strooier doorslaggevend voor een efficiënte bemesting. Stel als eerste stap uw strooier in op de gebruikte meststof volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Controleer daarna het strooibeeld van uw strooier om eventuele fouten te ontdekken die de opbrengst, kwaliteit en rendement nadelig beïnvloeden. Met de strooier-testkit van Yara kan het strooibeeld eenvoudig in het veld worden gecontroleerd. De testkit bestaat uit speciale opvangschalen, meetbuizen en een trechter. Alles is verpakt in twee robuuste tassen voor gebruik in het veld.

Het strooibeeld controleren

Yara Strooier-TestkitPlaats de schalen op gelijkmatige afstanden dwars op de rijrichting van de tractor zodat ze de meststof opvangen die u verstrooit. Giet na de testrit de per schaal opgevangen hoeveelheid korrels in de bijbehorende meetbuis. Aan het strooiprofiel ziet u nu direct of uw strooier een gelijkmatig strooibeeld levert. Deze strooier-testkit is verkrijgbaar bij Yara, vraag het uw contactpersoon.

Specialisten

Voor het perfecte resultaat heeft u zowel eerste klas meststoffen nodig, als wel een goede strooier. Met deze testkit zet u nog een extra stap naar een perfect strooibeeld. Maar voor het allerbeste resultaat kunt u het beste aankloppen bij een strooierafstelspecialist.