Bladmeststof meer dan alleen de voedingsstoffen

De juiste elementen in een bladmeststof is lang niet genoeg om goed resultaat te krijgen. Een bladmeststof is veel meer dan alleen een optelling van de losse onderdelen. Ook hoe het product is geformuleerd, is bepalend voor de werking.

De volgende vier punten bepalen of u als teler het gewenste resultaat krijgt (naast een goede toediening natuurlijk):

 • Bladbedekking: door het gebruiken van goede uitvloeiers wordt het gehele blad bedekt. Dit vergroot het contactoppervlak, droogt sneller op en resulteert in een betere opname in het blad. Tevens zorgt een goede uitvloeiïng dat er geen pleksgewijze verbranding optreedt.Art1 Bladbedekking.png

 • Opneembaarheid in het blad: absorptiemiddelen helpen het blad bij het opnemen van de voedingselementen. Daarnaast helpen dit soort middelen dat de voedingselementen beter worden verdeeld in de plant.
  Art1 Opneembaarheid in het blad.jpg

 • Hechting aan het blad: Omdat de bladeren van de suikerbiet niet alle voedingsstoffen in één keer op kunnen nemen, zijn hechters toegevoegd. Zij zorgen voor een goede regenvastheid en een langdurige beschikbaarheid van de meststoffen op de plant.
  Art1 Hechting aan het blad.png

 • Stabiel, niet klonterend en mengbaar middel: Verstopping van de veldspuit door samenklontering of reactie met een bij te mengen gewasbeschermingsmiddel (veelal een herbicide of fungicide) is natuurlijk niet wenselijk. Dispersiemiddelen voorkomen al deze ongemakken. U kunt met gemak en zonder zorgen de bladmeststof met de veldspuit gecombineerd met een andere bespuiting toepassen.
  Art1 Stabiel, niet klonterend en mengbaar middel.jpg


De specialisten van YaraVita bladmeststoffen in Pocklington (GB) doen al meer 30 jaar onderzoek naar de bovenstaande punten. Wat betekent voor u als teler dat:

 • YaraVita bladmeststoffen ingezet kunnen worden voor een zekere goede werking.
 • YaraVita bladmeststoffen voor u en voor uw gewas veilig gebruikt kunnen worden.
 • YaraVita bladmeststoffen in praktijk gemakkelijk te gebruiken zijn.