Emmertest creëert duidelijkheid

Tankmengsels besparen tijd en geld. De te mengen stoffen moeten echter wél bij elkaar passen, anders raakt de landbouwspuit mogelijk verstopt, met alle gevolgen van dien. Testen biedt duidelijkheid.

Emmertest creert duidelijkheid PI.jpg

Micronutriënten die via het blad worden toegediend, verhogen de stikstofopname. Daarom wordt het toedienen van gewasbeschermingsmiddelen steeds vaker gecombineerd met het toedienen van bladmeststoffen. Het toedienen van kleine hoeveelheden voedingsstoffen via het blad is niet alleen landbouwtechnisch verantwoord, maar kent ook economische voordelen. Om tijd en kosten te besparen, gebruikt men meestal tankmixen. Hierbij bestaat het risico dat de spuitfilters verstopt raken. Hoe complexer de mix, hoe groter het risico.

Samengestelde bladmeststoffen, zoals YaraVita, worden zeer goed verdragen door planten en zijn met veel andere middelen te mengen. Raadpleeg voor de zekerheid de Tankmix IT-app om de mengbaarheid van YaraVita-meststoffen te controleren. De meeste combinaties van middelen staan daar al in.

Of doe een 'emmertest'. Doe de te mengen stoffen in een emmer die voor de helft met water is gevuld, en roer het mengsel daarna goed door. Of gebruik als alternatief een afsluitbare doorzichtige fles en schud deze flink. Als de gemengde stoffen niet met elkaar reageren en er geen vlokken ontstaan, mag u ervan uitgaan dat het mengsel met een spuitinstallatie kan worden toegediend.