Gebreksverschijnselen makkelijk herkennen met Yara CheckIT app

Een uitgebalanceerde voedingsoplossing houdt rekening met alle vereiste hoofd- en sporenelementen. Bij een niet-optimale voeding kunnen er zich echter gebreksverschijnselen voordoen. Deze identificeert u eenvoudig met de gratis Yara CheckIT app.

CheckIT app downloaden

Check ‘m

De Yara CheckIT app is speciaal voor telers ontwikkeld om gebreksverschijnselen in gewassen te identificeren. De app biedt daarbij meteen de oplossing voor het gebrek én biedt ondersteuning via onze adviseurs. Per gewas wordt er een selectie van foto’s van tekort getoond die u makkelijk kunt vergelijken met de gewassen in het veld. De app is beschikbaar voor IPhone en Android apparaten. Download de app hier.

Gebreksverschijnselen in beeld

De Yara CheckIT app biedt vele voordelen voor de gebruiker:

  • Raadplegen van foto’s van tekorten in HD
  • Filteren op symptomen
  • Filteren op locatie van het symptoom op het gewas
  • Oorzaken van symptoom achterhalen

 Als eenmaal de oorzaak van het tekort is vastgesteld, geeft de app verdere informatie over hoe de invloed van het tekort op het gewas, welke bodemtypes vatbaar zijn voor dit soort tekorten en welke factoren het tekort erger zullen maken. CheckIT geeft een bemestingsaanbeveling om het geïdentificeerde tekort te behandelen, alsook alternatieven om dit voor het volgende groeiseizoen te voorkomen. De app is bovendien ontworpen om te werken op plekken met relatief weinig signaalsterkte; hierdoor heeft u altijd toegang tot de database.

Kies de juiste meststof

Let wel op dat er ook ernstige tekorten kunnen zijn, zonder zichtbare symptomen te geven. Indien symptomen zichtbaar zijn, is er al sprake van opbrengst- of kwaliteitsverlies. Op de pagina van YaraVita vindt u gewasspecifieke bladmeststoffen, waarmee uit zich verzekert van opbrengst en kwaliteit.