Besparen op stikstof kan leiden tot hogere opbrengsten

Voor de tweede gift minder stikstof strooien lijkt een gewaagde keus. Toch kan het met minder ook meer worden… Logisch? We leggen u graag uit hoe dit met YaraBela SULFAN tóch kan.

Na een koude en natte week is het de komende dagen weer tijd om de tweede gift op graan toe te passen. Diverse varianten worden toegepast, zowel korrel als in vloeibaar. Slim omgaan met stikstof is soms makkelijker dan gedacht. Het gaat namelijk niet om méér strooien, maar het optimaal benutten van stikstof. En dat doe je door zwavel toe te passen. Stikstof en zwavel in de juiste verhouding toegepast geeft een hogere opname van stikstof. Gezien de koudere periode van de laatste tijd is er beperkt zwavel vanuit de bodem beschikbaar voor de plant. Een meststof met zwavel zorgt dat voor een beschikbaarheid in de juiste verhouding voor het gewas.

Zwavel toepassen in de tweede gift

Om stikstof optimaal benutten is het volgende van belang.

  • De juiste stikstofvorm: ammoniumnitraat
  • De perfecte strooikwaliteit: uniforme harde korrels en de juiste strooi-instellingen
  • Zwavel: voor een hogere stikstofefficiëntie (NUE)

Zwavel is cruciaal voor de N-opname. Als de plant een tekort aan zwavel heeft, wordt stikstof minder goed in de plant opgenomen. Daarom is het van belang om zwavel in een makkelijke opneembare vorm toe te passen in de meststoffengift. Meststoffen met een stikstof-zwavelverhouding van 4:3 hebben de maximale werking en efficiëntie. Kies daarom voor YaraBela SULFAN voor uw tweede meststoffen-gift op het graanland.