Versterk uw aardappelplant met biostimulanten

Het combineren van het beste van twee werelden maakt het gebruik van YaraVita BIOTRAC een sterk verhaal. De stressverlagende werking van knotswierextract samen met de toegevoegde sporenelementen geven de aardappelplant de ondersteuning die het nodig heeft.

Wat is YaraVita BIOTRAC?

YaraVita BIOTRAC is een biostimulant die via bladbemesting wordt toegepast in aardappelen, maïs en suikerbieten. Het bevat een extract uit knotswier (Ascophyllum nodosum) dat een hoog gehalte bevat aan antioxidanten die een ontgiftende en stressverlagende werking hebben. Daarnaast bevat het de sporenelementen zink en borium, die het opbouw van het bladgroen en de fertiliteit stimuleren.

Wat is de belangrijkste impact van YaraVita BIOTRAC?

De bladmeststof met biostimulanten verbetert de abiotische stresstolerantie en veerkracht van de plant, hierbij valt te denken aan koude- en hittestress. Bovendien stimuleert de meststof groei in de vroege stadia door middel van in knotswier voorkomende hormonen.

Waarom zou ik YaraVita BIOTRAC in aardappelen gebruiken?

Als YaraVita BIOTRAC wordt toegepast met een herbicidebespuiting, verminder het de plantstress die veroorzaakt wordt door de herbiciden vanwege de positieve stoffen uit het algenextract in de bladmeststof, zoals:

  • Fucoidan
  • Phlorotannine
  • Mannitol
  • Laminarijn

Deze stoffen kunnen de stresstolerantie en veerkracht vergroten tegen vaak schadelijke en negatieve gevolgen voor herbicidetoepassingen. Bovendien kan zink in de meststof helpen om de planten te ontgiften. Planten kunnen sneller regenereren en doorgaan met groeien in plaats van dat de groei stagneert vanwege de negatieve invloed van herbiciden of andere abiotische stressfactoren.

Bewezen positieve invloeden van algenextract

In YaraVita BIOTRAC zitten extracten van bruine algen. Deze hebben de volgende voordelen:

  • Stimuleert de wortelgroei door plantenhormonen zoals uuxine en ethyleen, wat gunstig is voor aardappelplanten vanwege hun vrij kleine wortelstelsel
  • Stimuleert knolzetting
  • Verbetering van stikstofopname en betere mobiliteit van stikstof door geactiveerde transportgenen
  • Verhoogt de chlorofylgehalte in bladeren
  • Verbetert de vochtregulatie via de huidmondjes