Zijn meststoffen op het juiste moment beschikbaar?

Wat is beter: tegen de laagst mogelijke prijs kopen of zeker zijn van het kunnen strooien van kunstmest op het juiste moment? De dalende gasprijs heeft een drukkend effect op de kunstmestprijs, maar de onzekerheid blijft.

Naast prijs is ook beschikbaarheid door logistieke beperkingen een aandachtspunt. Als boer is het zaak vooruit te kijken en de juiste keuzes voor je  bedrijf te maken. Om u te helpen lanceert Yara weer ‘Bag for the Future‘. U kunt nu direct bij Yara een offerte aanvragen.

De gasprijs is de afgelopen tijd flink gedaald en dat heeft ook z’n effect op de prijs van stikstofkunstmest. We zagen half november echter ook weer een opleving van de gasprijs. Daarnaast blijven er zich steeds onverwachte en zorgwekkende ontwikkelingen in Oekraïne. De onzekerheid over de prijzen blijft.

Los van de prijzen is logistiek een andere zorg die steeds groter wordt. Ondanks productiebeperkingen in de afgelopen maanden is de kunstmest er wel, maar het product op het gewenste moment afleveren zal vooral in het voorjaar een uitdaging worden. Tijdig bestellen en opslaan op uw eigen bedrijf of bij uw leverancier is verstandig.

Voor de opslag van kunstmest kunt u het best Big Bags gebruiken en wel Big Bags die op de fabriek zijn geseald. Door de Big Bags op pallets te zetten en af te dekken met een zeil weet u zeker dat u in het voorjaar met de beste kwaliteit van start kan én precies op het optimale moment. Bekijk hier de 8 voordelen van het gebruik van Big Bags.

U kunt op dit moment direct bij Yara een offerte aanvragen voor onze stikstofmeststoffen. Ga hiervoor naar onze website en vul uw gegevens in. Vraag hier een offerte aan.

Welke meststoffen moet ik kiezen?

Dan rest nog de vraag welke meststoffen u als melkveehouder of akkerbouwer dient te kiezen. Vanuit Yara adviseren we om zwavelhoudende meststoffen te kiezen. Zwavel wordt ook wel de ‘motor van stikstofefficiëntie’ genoemd, omdat het zorgt voor een betere N-opname en benutting. In dit artikel gaan we hier dieper op in. Overweeg daarom bij uw offerteaanvraag om te kiezen voor onze stikstofhoudende meststof YaraBela SULFAN, deze bevat 24% stikstof (N) en 18% zwavel (SO3). 

Vraag hier uw offerte aan