Geef het graan een steuntje in de rug

Een gezond gewas met optimale opbrengst, het gaat helaas nooit vanzelf. Ook later in het seizoen heeft een gewas als tarwe voedingstoffen in de perfecte verhouding nodig.

YaraVita Gramitrel biedt een mengsel van diverse sporenelementen, waaronder koper (Cu), mangaan (Mn) en zink (Zn), samen met stikstof en magnesium, speciaal ontworpen voor granen. Dit product zorgt voor een goede opbrengst en kwaliteit van het graangewas, waardoor ze beter bestand zijn tegen stress en ziektes.

Wie het ziet, is te laat

Wanneer er een tekort aan voedingsstoffen in de gewassen zichtbaar is (bijvoorbeeld op het blad), valt er meestal niets meer aan de bodemomstandigheden te veranderen. De voedingsstoffen moeten in dit geval via een andere weg worden gegeven, en wel via het blad. Bij bladvoeding vindt de toediening van voedingsstoffen plaats via een orgaan dat daar eigenlijk niet voor bedoeld is, namelijk via de huidmondjes in het blad. De via het blad toegediende voedingsstoffen moeten eerst verschillende barrières overwinnen om op de plaats van bestemming te komen.

Passieve opname vereist actieve benadering

Het opnameproces van voedingsstoffen via het blad is puur passief. Daarom is het belangrijk om bij bladvoeding te kiezen voor een uitgebelanceerde formulering voor een optimale opname. Voor een hoge opname is de formulering van de bladmeststof belangrijk. De basis voor hoge opname is een goede verdeling op het blad. YaraVita Gramitrel bevat een goede uitvloeier en hechtmiddel als hulpstoffen zodat er een betere bladbedekking bereikt wordt. De verschillende elementen kunnen daardoor gelijkmatiger en efficiënter opgenomen worden. Daarnaast drogen de druppels door het grotere oppervlak van het blad sneller en zijn ze dus beter bestand tegen regen. Ook wordt het risico op verbranding geminimaliseerd.

Advies voor in het voorjaar

In wintertarwe is het advies om YaraVita Gramitrel toe te passen. Deze bladmeststof bevat de sporenelementen koper (Cu), mangaan (Mn), zink (Zn) alsook stikstof (N) en magnesium (Mg). Deze elementen zijn in de ideale verhouding voor wintergraan aanwezig. Naast een gift in de herfst van 1 liter/hectare in het 2e bladstadium is een gift in het voorjaar toe te passen. Dit dient tussen het einde van de uitstoeling en de ontwikkeling van het vlagblad (GS27-39) te gebeuren. Pas 2 liter/hectare in 200 liter/hectare water toe.

YaraVita Gramitrel kan vaak in combinatie met gewasbeschermingsmiddelen worden toegepast. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar zorgt er ook voor dat gewassen alle benodigde voedingsstoffen krijgen om optimaal te groeien. Gebruik de online tool Yara TankmixIT om de mengbaarheid van gewasbeschermingsmiddelen met bladmeststoffen te controleren. Zo zorgt u voor de meest veilige en efficiënte manier van werken.