Yara Benelux introduceert de YaraTera CALCULATOR

Met het nieuwe online rekenprogramma van Yara kunnen glastuinbouwtelers gericht sturen op de behoefte van de plant aan de hand van drainwater-analyses.

De YaraTera CALCULATOR geeft telers hiermee meer inzicht in de samen te stellen dosering voor de gewassen om zo het rendement te maximaliseren.

Online rekenprogramma stuurt op behoefte

YaraTera CALCULATOR is een online rekenprogramma bedoeld om voedingsoplossingen (de te doseren meststoffen) uit te rekenen. Dit stelt de teler in staat om onderbouwde beslissingen te nemen voor het samenstellen van de juiste voedingsoplossing, wat dé basis is en blijft voor het telen van een gezond gewas met een hoge opbrengst. Het programma maakt aan de hand van een analyse van het drainwater een overzicht van de bestaande voedingssituatie en spiegelt dit aan de gewenste bemesting. Daarmee wordt het voor de teler eenvoudiger om de correcties in dosering door te voeren.

Altijd online ondersteuning

De calculatietool is volledig online en is toegankelijk via alle webbrowsers. Het is dus niet meer nodig om software te installeren of te downloaden. Hiermee blijft het programma altijd ‘up to date’ en kan de teler er vanaf elke computer op inloggen. Ook creëert de tool een overzicht van de meststoffen die eenvoudig via een PDF te downloaden is. Met de YaraTera CALCULATOR heeft de teler bovendien altijd toegang tot de online helpdesk van Yara voor advies op maat.

Handige tool voor glastuinbouw

De online tool is speciaal ontwikkeld voor de gehele glastuinbouwsector. Het programma houdt rekening met alle gewassen met fertigatie. Bij de aanvraag van het pakket wordt er een pakket geadviseerd (onder andere op basis van eenvoudige of samengestelde meststoffen), waarbij ook een tankgrootte-advies wordt gegeven. Op dit moment draait er een pilot met geselecteerde telers van Substrafeed pakketten, waarbij ook gekeken wordt naar de implementatie van vaste meststoffen in het systeem.

Vraag nu de tool aan

De YaraTera CALCULATOR wordt in de zomer van 2021 beschikbaar gesteld voor alle telers die gebruik maken van de vloeibare producten van Yara Benelux. Wilt u meer informatie of wilt u tool vast aanvragen? Vul dan onderstaande formulier in.

Aanvraag voor YaraTera CALCULATOR

Bedankt voor uw aanvraag voor de calculatietool. We hebben uw gegevens geregistreerd en nemen z.s.m. contact met u op.