De veiligheidsbladen van Yara: waar vind ik deze?

Met enige regelmaat ontvangen wij de vraag waar de veiligheidsbladen van Yara staan. We leggen u uit waar u deze kunt vinden én waarom het belangrijk is dat deze actueel zijn.

Directe link naar de veiligheidsbladen

Als u naar www.yara.nl gaat staat er een algemene link naar de veiligheidsbladen boven aan de pagina. Als je hierop klikt dan kan je kiezen tussen kunstmeststoffen en chemicaliën.  Eenmaal gekozen voor kunstmeststoffen kan je naar een specifiek product zoeken of direct op “zoeken uitvoeren” klikken. In het laatste geval krijg je een overzicht van alle standaard producten. U kunt ook via deze link direct naar de juiste pagina gaan. 

GLAS16 04 Screenshot home.png

Waarom is het belangrijk dat deze actueel zijn?

De producten worden afgeleverd in klein-verpakking of in bulk. In beide gevallen is het noodzakelijk dat de informatie, veiligheidsbladen en productidentificatie, overeenkomen. Dit is niet alleen wettelijk verplicht maar ook noodzakelijk wanneer zich iets voordoet zoals bijvoorbeeld een lekkage of ongeval. Verouderde veiligheidsbladen kunnen dan tot verwarring leiden als de instructies anders zijn dan op de verpakking of opslag. Bij controles van de inspectie kan hierom gevraagd worden.

Heeft u hier nog vragen over? Stuur dan een mail naar onze helpdesk via yaraquest@yara.com