Yara brengt nieuwe updates voor gratis calculatietool

De online rekentool YaraTera CALCULATOR biedt gebruikers de gelegenheid om zelf een nieuw voedingsschema te berekenen aan de hand van hun eigen wensen en inzichten. Wederom werden een aantal updates uitgevoerd. In dit artikel beschrijven we de belangrijkste.

Van de meeste updates zal je als gebruiker niet veel merken, die hebben te maken met het sneller verwerken van gegevens en het up-to-date houden van de programmeeromgeving en website zelf. Zo maken we de tool bij iedere update weer een stukje beter. Er zijn echter ook een aantal updates die u als gebruiker direct kunt toepassen.

Zelf een extra locatie of gewas toevoegen

Afbeelding1.png

Er kan een behoefte bestaan om een extra locatie toe te voegen. Dat kan zijn omdat er een extra locatie bij gekomen is en u daarvoor een apart schema wilt maken. Maar deze optie kan ook gebruikt worden als er meerdere gewassen geteeld worden. Deze gegevens kunt u dan apart instellen en bewaren. Dan wordt er geen locatie aangemaakt, maar in dit voorbeeld een gewas.

Om deze optie te gebruiken klik je links op "Hiërarchie" . Klik met de rechter muisknop op de gebruikersnaam, in dit voorbeeld Vestiging 1, en kies voor “location toevoegen”.

Afbeelding2.png

Er verschijnt dan “new xx” waar je zelf een nieuwe naam of gewas kunt invullen, in het voorbeeld “locatie 4”. Er wordt dan automatisch hetzelfde meststoffen pakket, of pakketten overgenomen in de opties. Wel moeten dan de opties voor deze nieuwe locatie, of gewas, worden gecontroleerd op juistheid.

Afbeelding3.png

Gegevens nieuwe locatie toevoegen/verwijderen

Als er een nieuwe locatie is aangemaakt kunnen daarvan de gegevens worden aangevuld of de behoefte bestaan de naam van de locatie te wijzigen.

Afbeelding4.png

Klik hiervoor met de linker muisknop op bijvoorbeeld “locatie 4” en klik rechts op “wijzigen”. In het voorbeeld wordt er voor gekozen “locatie 4” te vervangen voor “Tuinderslaan” klik daarna op “opslaan”.

Afbeelding5.pngAfbeelding6.png

In de Hiërarchie wordt dit dan aangepast.

Afbeelding7.png

Vraag de gratis YaraTera CALCULATOR aan

Met de gratis online rekentool YaraTera CALCULATOR bent u zelf in staat uw voedingsoplossingen te berekenen voor uw planten. In dit programma kunt u rekening houden met het meststoffenpakket, drainwater, waterkwaliteit en voedingsaanpassingen. U hoeft hiervoor niet per se Yara meststoffen te gebruiken. Klik op onderstaande knop om de tool aan te vragen of stuur een mail naar yaraquest@yara.com.