Gratis persoonlijk graslandadvies? Vraag de Yara Farmwalk aan

Het is inmiddels weer eind september en de temperaturen zijn na een paar mooie dagen flink gedaald. Er is weer regen gevallen en de lucht- en bodemvochtigheid zijn dus ook weer toegenomen. Dat is goed te zien op het veld, waar ook de onkruiden de kop opsteken. Reden genoeg om met onze graslandspecialist eens het veld in te gaan. Vraag nu een gratis Farmwalk aan.

Advies tegen onkruid 

Zoals Yara graslandspecialist Theo Courtz en Allard Jukema van Corteva AgriScience in de laatste Yara Melkvee Podcast al bespraken is onkruidbestrijding in grasland op dit moment een actueel thema. Hier blijft de gouden regel van kracht: waar onkruid staat, staat geen gras. Onkruiden zorgen immers voor minder voederwaarde, eiwit, drogestof en suikers in gras. Daarnaast is het belangrijk om goed te kijken naar de soorten grassen die er staan. Timothee en kweek worden bijvoorbeeld nog wel eens door elkaar gehaald (de voederwaarde en smaak van kweek is duidelijk minder dan van timothee). 

Graslandseizoen 2021 is begonnen 

Een gedegen onkruidbestrijding is relatief eenvoudig toe te passen mits u voorziet bent van het goede advies. Daarbij staat echter ook een goede bemestingsstrategie voor het nieuwe seizoen centraal; het graslandseizoen 2021 is nú al begonnen! U kunt nu met onze graslandspecialist Theo nu de Yara Farmwalk aanvragen. Theo komt dan bij u langs en loopt samen met u door het veld om onder andere te kijken naar uw grasbestand, onkruiden en bemesting voor het nieuwe jaar.  

 

Yara Farmwalk 2020

Door uw e-mailadres in te voeren, gaat u ermee akkoord dat uw persoonlijke gegevens kunnen worden opgeslagen door Yara Vlaardingen B.V. volgens het nieuwe Privacybeleid en gebruikt mag worden om u via post, SMS, fax en e-mail, te adviseren, begeleiden en informeren. Deze toestemming kan op elk moment worden ingetrokken via het versturen van een e-mail aan yarabenelux@yara.com. Yara Vlaardingen B.V. verbindt zich ertoe de gegevens niet over te dragen aan derden. Check ons Privacybeleid voor meer informatie.