Bepaal uw optimale maaimoment met de Yara GrassN app 2.0

Door het tot nu toe wat koudere voorjaar is het puzzelen voor het beste maaimoment. Grote onbekende is natuurlijk het weer, maar belangrijk is ook te weten wat u zelf wilt.

Is dat een goede eerste snede en waarschijnlijk een krappere tweede snede? Of accepteert u een iets lagere opbrengst voor de eerste snede, maar met een erg goede kwaliteit (hoog eiwit en verteerbaarheid)?

  

Voorspel opbrengst en kwaliteit

Met de Yara GrassN app kunt u nauwkeurig voorspellen wat de opbrengst en kwaliteit gaan doen. De GrassN app toont dat in een duidelijke grafiek, de ‘grasgroeipluim’. Op grond hiervan kunt u voor uw percelen een optimaal maaimoment plannen.

Hoewel op het moment van schrijven van dit artikel het weer standvastig lijkt, koud en droog dus, kan dat natuurlijk veranderen. Kijk daarom regelmatig in de GrassN app. De weersverwachting wordt meegenomen in de ‘grasgroeipluim’. Deze is dus net zo veranderlijk als het weer.

Wat is de Yara GrassN app 2.0?

De Yara GrassN app 2.0 geeft bemestingsadvies over de hoogte en het optimale moment van de stikstofgift op basis van de verwachte grasgroei- en kwaliteit. Daarnaast laat de Yara GrassN app de 'grasgroeipluim' zien. Hiermee heeft u elke dag inzicht in de bijgroei van drogestof en de RE-ontwikkeling. De Yara GrassN app 2.0 is gebaseerd op alle Nederlandse grasland onderzoeken sinds WOII. 55.000 datapunten gecombineerd met machine learning zorgen voor een robuust model dat de melkveehouder helpt in de ondersteuning van beslissingen rondom graslandbeheer.