Zo voorkomt u maïs-stress en verhoogt u de opbrengst

In het voorjaar ondervinden jonge maïsplanten dagelijks de gevolgen van hitte, droogte en kou. Hoewel dit vaak niet direct zichtbaar is, leidt dit tot stress.

Daarnaast kan de jonge maïsplant flink last hebben van een herbicidebespuiting. Het gevolg hiervan is groeivertraging. Daarom is het van belang om op tijd een plantversterker toe te passen om de plant goed het voorjaar door te laten komen. Een bladbespuiting met YaraVita BIOTRAC levert aantoonbaar beter resultaat qua DS-opbrengst. Onderstaande proef van de WUR laat dit goed zien.

Maak de plant weerbaar

Het is verstandig om de maïs preventief weerbaarder te maken met YaraVita BIOTRAC. Het jonge en snelgroeiende gewas is dan beter opgewassen tegen stressfactoren waardoor het uiteindelijk sterker de zomerperiode in gaat. Het directe gevolg is de maximale zekerheid op een hogere opbrengst en kwaliteit.

YaraVita BIOTRAC is het extract van bruin zeewier verrijkt met borium en zink. Deze unieke combinatie maakt uw maïs veel weerbaarder en biedt de noodzakelijke ondersteuning in situaties van stress.

Het hele verhaal achter YaraVita BIOTRAC vindt u via yara.nl/biotrac. Ook vindt u hier een video met uitleg over de werking van YaraVita BIOTRAC.