PODCAST | Russisch roulette, droogte en zwavel?

De drie termen Russisch roulette, droogte en zwavel hebben op het eerste oog niets met elkaar gemeen. Maar schijn bedriegt, zo is te horen in de Yara podcast voor de melkveehouder.

In deze editie van de podcast:

Sales agronomist bij Yara Theo Courtz en Ruben Lijzenga constateren dat het nog steeds zeer droog is in Nederland en dat dit op de hogere gebieden leidt tot problemen en een mindere graskwaliteit. Om dan toch het maximale uit het beschikbare grasland te halen, geeft Theo enkele tips.

Ook wordt er advies gegeven over de inkoopstrategie van kunstmest. Ruben stelt dat het Russisch beleid over gasleiding Nordstream 1 lijkt op Russisch roulette en daarom rijst de vraag: Moet ik nu wel of geen kunstmest kopen? Het advies blijft gelijk: Spreid de inkoop en spreid daarmee de risico’s.

Sommige melkveehouders betalen nu de prijs in de kwaliteit van hun gras door in het voorjaar te hebben bespaard. Kalkammonsalpeter bevat geen zwavel! Wat ze hadden moeten doen, en dus volgend jaar beter kunnen doen, vertelt Theo met alle liefde.