Geef uw mais een energieboost via bladbemesting

Tijdens de periode van onkruidbestrijding krijgt de maisplant het soms flink te verduren.

Op dat moment is het wortelstelsel namelijk nog niet helemaal ontwikkeld, en jonge mais kan last hebben van koude nachten en droge periodes. Alsof dat nog niet genoeg is, kan de herbicidentoepassing ook nog eens een flinke klap geven. Daardoor lijkt de mais vaak even te 'stil te staan', wat resulteert in kostbare verloren groeidagen.

Fosfaat cruciaal voor groei en opbrengst mais

Maar er is een manier om je mais een echte oppepper te geven na de onkruidbestrijding. Als je fosfaat als bladmeststof mag gebruiken, dan is Yara Vita Solatrel een uitstekende keuze. Deze bladmeststof geeft maisplanten de energieboost die ze nodig hebben om deze lastige periode goed door te komen. Het cruciale element in Solatrel is fosfaat.

Fosfaat is een belangrijk element van ATP (adenosinetrifosfaat). Dit is van essentieel belang bij de fotosynthese. De energie uit zonlicht wordt vastgelegd in ATP-moleculen. Deze moleculen transporteren deze energie naar de bladgroenkorrels waar energie vastgelegd wordt in de vorm van glucose, ook wel donkerreactie genoemd. Deze glucose wordt weer gebruikt om in leven te blijven en te groeien. Een tekort aan fosfaat leidt dan tot minder groei en opbrengst.

Essentiële nutriënten toepassen met bladmeststof

Door YaraVita Solatrel via bladbemesting mee te geven aan de plant krijgt het de essentiële nutriënten in een gebalanceerde voeding die de planten nodig hebben: fosfaat, mangaan, kalium, zink en magnesium.  In onderstaande proef is de meerwaarde van YaraVita Solatrel goed te zien.

Alternatieve inzet bij derogatie

Kunt u geen fosfaat als bladmeststof gebruiken (i.v.m. derogatie) op uw bedrijf? Geen probleem. Dan is YaraVita Biotrac de beste keuze als bladmeststof. Deze bladmeststof met biostimulant heeft in verschillende proeven bewezen dat het mais door moeilijke tijden kan loodsen en zo de basis legt voor een hogere opbrengst. Het bevat bioactieve stoffen gecombineerd met een mix van borium, kalium en zink, waardoor de plant aanzienlijk sterker wordt. Onderstaand proef laat een meeropbrengst in mais zien bij de toepassing van YaraVita Biotrac.

  Dus, geef uw mais een boost na de onkruidbestrijding en zorg ervoor dat u een optimale oogst tegemoet gaat!