Een landbouwbedrijf is een manier van leven die allesbehalve voorspelbaar is. U weet maar al te goed dat het weer verandert, de marktvraag schommelt en de operationele kosten veranderen.

Daarom is het belangrijk uw bedrijf veerkrachtig te houden om op de lange termijn evenwichtiger te kunnen werken. Een winstgevend bedrijf beheren en runnen betekent een maximaal rendement behalen op elke euro die u uitgeeft. Dat zijn geen eenmalige acties, maar investeringen voor de langere termijn.   

De bemestingsexperts bij Yara hebben samen met boeren oplossingen ontwikkeld die elk jaar weer het verschil kunnen maken voor de winstgevendheid van uw bedrijf.

Nitraatmeststoffen u kunnen op 3 manieren helpen uw bedrijf winstgevend te maken:

1. Door maximale opbrengst te produceren

Een hogere opbrengst realiseren met hoogwaardige gewassen is de duidelijkste manier om uw inkomsten te vergroten. Nitraatmeststoffen hebben daarin een duidelijke plus ten opzichte van alternatieven. Ten opzichte van bijvoorbeeld ureum kunt u met nitraatmeststoffen op dezelfde oppervlakte en met dezelfde hoeveelheid meststoffen 9 % meer opbrengst telen. En heeft u dus minder verliezen.

Zelfde oppervlakte, 9 % meer opbrengst.jpg

Een voordeel van nitraatmeststoffen is dat ze optimaal worden opgenomen waardoor het stikstofgehalte (eiwitgehalte) in graan toeneemt. U kunt uw opbrengst dus vergroten zonder in te leveren op kwaliteit.

2. Door uw gewassen voor de beste prijs verkopen

Nitraatmeststoffen maken planten efficiënter. Bij een optimale stikstofvoorziening hebben planten tot 40% minder water nodig om een ton graan te produceren.

De waarde van een gewas wordt vaak bepaald door het eiwitgehalte, en dat hangt weer af van het stikstofgehalte in de plant. Door uw planten hoogwaardige nitraatmeststoffen te geven kunnen uw gewassen maximaal stikstof opnemen. Zo krijgt u gewassen met een hoger eiwitgehalte die u voor een hogere prijs kunt verkopen.

3. Door nauwkeurige metingen

Bij het bemesten van gewassen is het heel belangrijk precies ie nutriënten te geven die ze nodig hebben. Zo krijgt u een maximaal rendement op uw investering in meststoffen. Digitale landbouwtechnologie maakt deel uit van Yara's op nitraat-gebaseerde oplossingen waarmee u de beste beslissingen kunt nemen om uw opbrengst per kg nitraatmeststof te vergroten. Met onze digitale tools krijgt u agronomische expertise binnen handbereik, zodat u zonder giswerk en op basis nauwkeurige en accurate metingen de juiste beslissingen kunt nemen.

 


 

Yara's op nitraat-gebaseerde oplossingen