november 03, 2015

Levering van Big Bags in België met lichter

By: Ivo Bogaerts

België staat bekend als een traditionele bulk markt voor CAN. Groothandelaars en dealers hebben in de laatste 10 jaar geïnvesteerd in nieuwe opslagcapaciteiten voor bulk meststoffen.

In bijna elke landelijke dorp is er een of meer dealers te vinden. Als een boer meststoffen wilt, laat hij zijn strooier bij de dichtstbijzijnde dealer vullen. Boeren weten vaak de oorsprong niet van de meststoffen. Is het een Yara product of een geïmporteerd product? Maar, hoe kan de strooier correct ingesteld worden zonder de oorsprong van de meststoffen te weten?

Het gebruik van big bags was beperkt tot specialties en op maat gemaakte meststoffen (bulk blends).

Echter, enige tijd geleden is Yara aktief gestart met het promoten van big bags. Daar we zichtbaar in de markt willen zijn, moet de boer het Yara merk kunnen herkennen en er zeker van zijn dat hij Yara kwaliteit koopt. Een levering rechtstreeks vanuit de fabriek (Tetre) aan de eindgebruiker, en zodoende mogelijke opslagproblemen vermijden, is waar Yara zich voor inzet. De keten zo kort mogelijk houden, garandeert de beste kwaliteit!

Dankzij het gebruik van big bags kunnen onze klanten schoner en milieuvriendelijker werken, met daarbij geen verspilling van meststoffen bij opslag, geen troep, geen stof, enz. En hoe zit het met de traceerbaarheid? Producten in zakken zijn gemakkelijk traceerbaar, elke big bag heeft zijn eigen productie- en oorsprongcodes.

Yara kan de big bags per truck leveren, maar ook per lichter, iets wat relatief nieuw is.  
Scam, een vertrouwde business partner van Yara, heeft een lichter gekocht van 1000 ton en gevuld met CAN big bags. Omdat er momenteel geen verkopen zijn aan eindgebruikers, zijn de bags opgeslagen in Scam's pakhuis. Het doel in de toekomst is om deze big bags via de lichter direct aan de eindgebruiker te leveren.

bigbag levering met lichter