Een blik op 2023: kunstmest zonder CO2 uitstoot door 'clean ammonia' en oplossingen voor logistieke problemen in Europa

Claas tractor met Amazone kunstmeststrooier op grasland

In deze webinar werpen Gijsbrecht Gunter (External Relations and Communications Manager Yara) en Neal Baetens (Senior Category Manager Transportation) een blik op 2023. Wat zijn de belangrijkste thema's en hoe is dit van invloed op de landbouwer?

Aanmelden webinar

Wat kan je tijdens deze webinar verwachten?

Webinar screenshot

Gijsbrecht Gunter gaat in op de uitdagende klus die er in Sluiskil ligt te wachten: de nuldoelstelling van emissie van CO2. KAS wordt in de toekomst zonder CO2 uitstoot geproduceerd, maar hoe gaan ze dit doen? De rol van waterstof en de ontwikkeling en inzet van clean ammonia zijn hierin belangrijke ontwikkelingen. Ook brengen we dit in het perspectief van de boer; wat heeft hij hier aan? 

Neal Baetens werkt op de afdeling procurement, waar logistiek een kerntaak is. In 2021 en 2022 zijn door klimatologische en geopolitieke invloeden de prijzen en beschikbaarheid van logistieke middelen erg gestegen. Er liggen verrassende oorzaken hier aan ten grondslag. Zo heeft de droogte een invloed op de waterstand van de rivier en dus op de capaciteit van binnenvaartschepen. Neal biedt een unieke inkijk in de wereld van de logistiek en maakt ook de vertaalslag van fabriek naar boerenerf.

Onderwerpen

  • CO2-vrij kunstmest produceren: wat houdt dat in? 
  • Groene waterstof: wat is het en wat kunnen we er mee?
  • Clean ammonia: toekomstmuziek of praktisch al inzetbaar?
  • Prijzen op kunstmestmarkt: wat kan de boer komend jaar verwachten?
  • Logistieke uitdagingen: welke zijn er, hoe werkt het proces en waar dienen we in 2023 rekening mee te houden?

Meld u aan voor de webinar

U kunt zich voor de webinar via onderstaande knop aanmelden. Vul uw gegevens en u ontvangt de link om de webinar te volgen in uw e-mail inbox. Vragen op voorhand? Stuur deze dan naar yarabenelux@yara.com.

Aanmelden webinar

Informatie

Datum: dinsdag 31 januari 2023

Start: 20.00 uur

Duur: 60 min

Einde: 21.00 uur

Aanmelden

 

Meer informatie

Wilt u maandelijks op de hoogte worden gebracht van de belangrijkste onderwerpen en updates over gewasvoeding? Schrijf u dan in voor de YaraActueel nieuwsbrief. We hebben nieuwsbrieven voor de melkveehouderijsector, akkerbouw en glastuinbouw. Beluister ook onze podcasts en bekijk eerdere webinars van Yara hier onder.