Zorg ervoor dat uw instellingen kloppen voordat u gaat strooien, Vind hier de juist instellingen voor wat u nodig heeft >

Luister naar het weer!

Sterke winden kunnen uw strooipatroon beïnvloeden, vooral als u lichtere prills strooit. Ons eenvoudige advies: als het te winderig is om te sprayen, ga dan ook niet strooien. Houd ook de vochtigheidsgraad in de gaten; op een vochtige dag kan kunstmest vocht opnemen, wat de stroomsnelheid beïnvloedt. Vochtige omstandigheden zullen ook van invloed zijn op harde producten, waardoor ze sneller op de lamellen blijven plakken dan in droge omstandigheden.

Consistente rijsnelheid

Snelheid speelt een belangrijke rol bij het bereiken van een constante toepassingssnelheid, dus de juiste versnelling moet worden gebruikt. Bij machines die afhankelijk zijn van de aftakas of grondaandrijving om de schijf te bedienen, moet u altijd met de aanbevolen rijsnelheid rijden. Variaties zullen ongelijkmatige spreiding en variabele toepassingssnelheden veroorzaken.

Time to spread fertiliser

De juiste werkbreedte

Het is zeer belangrijk om uw strooier op de juiste werkbreedte in te stellen om het juiste overlappatroon te bereiken. Het handboek van de fabrikant geeft deze informatie voor het type meststof dat wordt gebruikt. Voor distributeurs met volledige breedte moet elke strook overeenkomen met de vorige.

Besteed aandacht aan de landtongen

Het is gebruikelijk om voldoende ruimte te laten voor twee stroken rond het veld. Bij zijdelingse strooimachines is het essentieel dat de 'inschakeling' en de 'uitschakeling' van de meststof worden uitgelijnd om dubbele dosering of ontbrekende doses te voorkomen. Gebruik het kantstrooiapparaat dat met de strooier is meegeleverd. Houd rekening met toepassingsbeperkingen op veldmarges en stel het kantstrooiapparaat overeenkomstig in. Besteed speciale aandacht aan waar er een waterloop naast de veldgrenzen is.

Fertiliser application

Verspreiden van de voedingsstoffen op het juiste moment

Meststoffen worden het meest effectief gebruikt als uw gewassen ze het meest nodig hebben. Uit testgegevens is gebleken dat gewassen profiteren van een voorjaarstoepassing van N, P & K en S, omdat hun behoefte aan deze belangrijke voedingsstoffen het grootst is. Zodoende krijgen uw gewassen een goede start.

Wilt u uw strooien een stap verder brengen? Lees meer over de Yara N-Sensor die ervoor zorgt dat de juiste en optimale meststofsnelheid wordt toegepast op elk afzonderlijk deel van het veld.
Yara N-Sensor - stikstof meten

Yara N-Sensor

De Yara N-Sensor™ is een optisch instrument gemonteerd op het dak van de tractor en meet de stikstofstatus van een gewas.