Maak de juiste meststoffenkeuze

Als u eenmaal weet welke meststoffen u gaat gebruiken, kunt u gaan nadenken over hoe u het op een juiste manier kunt strooien. Door het uitvoeren van een uitgebreide bodemanalyse in combinatie met een bemestingsplan kunt u bepalen welke meststof het meest geschikt is voor de behoefte van een gewas.

Yara adviseert een uniform samengestelde meststof om ervoor te zorgen dat alle voedingsstoffen in elke korrel zitten en er ontmenging in de vultrechter voorkomt. Het voordeel hiervan is een gelijkmatige spreiding van alle voedingsstoffen over de gehele strooibreedte, zodat het hele gewas de juiste voeding krijgt om aan zijn behoeften te voldoen.

Make the right fertiliser choice

Controleer de kwaliteit van uw meststof

Uw meststof heeft consistente eigenschappen nodig om een ​​gelijkmatige spreiding te krijgen. Dit is de reden waarom u moet controleren of alle meststof die u gaat toepassen afkomstig is van dezelfde batch. Dit is met name belangrijk als er op verschillende data geleverd wordt of als er sprake is van oude voorraad gebruiken. Dezelfde soort kunstmest kan soms in verschillende fabrieken worden gemaakt, met iets andere kenmerken in grootte en vorm. Dit betekent dat twee partijen van hetzelfde product verschillende strooierinstellingen kunnen vereisen en mogelijk afzonderlijk moeten worden getest.

Meststof kan met de leeftijd slechter worden, dus een oude voorraad kan andere instellingen nodig hebben dan een nieuwe voorraad. Houd er ook rekening mee dat de manier waarop u uw zakken opbergt van invloed kan zijn op de consistentie van de meststof. We adviseren u om meststoffen niet meer dan drie big bags hoog te stapelen om verdichting te voorkomen.

Check fertiliser quality

Vind de instellingen van uw strooier

Om ervoor te zorgen dat u de juiste instelling voor onze meststoffen kunt vinden, levert Yara regelmatig meststoffen aan de verschillende strooifabrikanten.

Het vinden van de juiste instellingen is iets wat u alvast kunt doen zodra u weet welke meststofproducten u gaat strooien; u hoeft niet te wachten tot het tijd is om te strooien.

Vind hier de juiste instellingen voor uw strooier en meststoffenkeuze  >