Diergezondheid

De kwaliteit van het gras is ook afhankelijk van het niveau aan sporenelementen in het gras. Het vee heeft behoefte aan andere sporenelementen dan de sporenelementen die nodig zijn voor de groei van gras.

diergezondheid en bemesting grasland

 

Daarom is het belangrijk om te zorgen dat deze elementen in voldoende mate in het gras aanwezig zijn voor de behoeften van het vee. Natrium en selenium zijn beide essentieel voor diergezondheid, maar planten hebben ze niet nodig. 

De streefwaarden voor andere sporenelementen zoals magnesium, zink en koper voor het vee zijn hoger dan de gehaltes in het gras. Als de koeien binnen bijgevoerd worden kan via mineralenmengsels dit grotendeels aangevuld worden.

 

TIP: Met YaraBela® Weide-Sulfan®  voor de 1e en 2e snede zorg je voor een hogere drogestofopbrengst met beter eiwit. Het selenium dat organisch is, wordt beter opgenomen door de koeien, wat zorgt voor gezondere koeien.

Grasland bemestingsadvies
Grasland bemestingsadvies
Grasland bemestingsadvies

Yara's bemestingsadviezen kunnen je helpen de maximale opbrengst te behalen. Bekijk onze aanbeveling voor grasland.

Grasland bemestingsadvies

Gebreksverschijnselen in grasland

Gebreksverschijnselen in grasland

Identificeer en diagnosticeer of uw grasland lijdt aan een tekort of gebrek aan voedingsstoffen. Vind meer informatie over de symptomen en oorzaken en over het controleren of corrigeren van tekorten aan voedingsstoffen in grasland of blader door de afbeeldingen om een ​​diagnose te stellen van de tekortkoming van uw gewas.

Ga naar Gebreksverschijnselen in Grasland