YaraTera SUBSTRAFEED SUPER FK

YaraTera SUBSTRAFEED SUPER FK

YaraTera SUBSTRAFEED SUPER FK is een uniek door Yara ontwikkelde vloeibare PK-meststof waarbij het fosfaat in de vorm van een polyfosfaat aanwezig is. Polyfosfaat heeft bijzondere eigenschappen. Daar waar de standaard ortho-fosfaten neer gaan slaan zodra de pH in het wortel milieu gaat oplopen, blijven de ortho-fosfaten in de oplossing en kunnen dus door de wortels worden opgenomen.

Vele proeven hebben aangetoond dat polyfosfaten een positieve invloed hebben op de wortelontwikkeling en de vegetatieve ontwikkeling van de gewassen. Met het inzetten van YaraTera SUBSTRAFEED SUPER FK heeft de kweker een extra instrument erbij gekregen om de gewasgroei en ontwikkeling te sturen. Bovendien heeft YaraTera SUBSTRAFEED SUPER FK de eigenschap het watergeefsysteem te reinigen van minerale aanslag.

Gebruikers van BFK kunnen dit product 1:1 vervangen door YaraTera SUBSTRAFEED SUPER FK (het advies is 50-75%). YaraTera SUBSTRAFEED SUPER FK kan zelfs met BFK in dezelfde tank gemengd worden. Voor de overige kwekers, zowel gebruikers van vloeibare- als van vaste meststoffen, geldt dat er altijd YaraTera SUBSTRAFEED SUPER FK in het schema ingerekend kan worden. Voor hen die gebruik maken van het YaraTera SUBSTRAFEED rekenprogramma geldt dat er in het programma een optie aanwezig om YaraTera SUBSTRAFEED SUPER FK in het schema in te rekenen.