Voedingssamenvatting van tarwe

Alle planten hebben 13 voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien. Voor een goede groei, moet een bemestingsplan zorgen voor het juiste evenwicht tussen deze belangrijke voedingsstoffen. Dat betekent niet dat alle 13 voedingsstoffen door middel van kunstmest moeten worden toegediend. Daarom moet via analyses worden nagegaan aan welke voedingsstof een tekort is dat leidt tot lagere opbrengsten. De ton van Liebig maakt dit duidelijk.

samenvatting voedingselementen 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het voedingsstoffengehalte in de bodem kan worden bepaald wanneer de afvoer van voedingsstoffen door het geoogste gewas wordt berekend. Vervolgens moet worden vastgesteld of deze voedingsstoffen tijdens de vruchtwisseling weer worden toegevoerd. De volgende tabel geldt als richtlijn; een hogere nauwkeurigheid kan worden behaald door het oogstgoed in het laboratorium te analyseren.

 

opname van macro-elementen

Tarwe bemestingsadvies
Tarwe bemestingsadvies
Tarwe bemestingsadvies

Yara's bemestingsadviezen kunnen je helpen de maximale opbrengst te behalen. Bekijk onze aanbeveling voor tarwe.

Wintertarwe bemestingsadvies

Gebreksverschijnselen in tarwe

Gebreksverschijnselen in tarwe

Identificeer en diagnosticeer of uw tarwe lijdt aan een tekort of gebrek aan voedingsstoffen. Vind meer informatie over de symptomen en oorzaken en over het controleren of corrigeren van tekorten aan voedingsstoffen in tarwe of blader door de afbeeldingen om een ​​diagnose te stellen van de tekortkoming van uw gewas.

Ga naar Gebreksverschijnselen in Tarwe