Webinar | ‘Groene’ kunstmest door clean ammonia

Op 31 januari om 20.00 uur organiseert Yara een webinar waarin we ingaan op de inzet van clean ammonia. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet voor het CO2-vrij produceren van kunstmest.

Daarnaast gaan we in op de logistieke problemen op Europees niveau; welke zijn er en waar moet de boer rekening mee houden? Meld u nu aan voor deze webinar om alles te weten te komen.

Aanmelden webinar

Onderwerpen webinar

  • Clean ammonia: wat is het en wat heeft de boer er aan?
  • Logistieke problemen: welke doen voor en hoe lang duurt het voordat een Big Bag op het erf staat?
  • Prijzen op de kunstmestmarkt: hoe bepaal je het ideale koopmoment en wat kunnen we verwachten de komende tijd?

Clean ammonia; wat is dat?

Namens Yara zal Gijsbrecht Günter aanschuiven in de studio om de bijdrage van clean ammonia op de nuldoelstelling van Yara Sluiskil toe te lichten. Het CO2-vrij produceren van kunstmest heeft al lang de aandacht van Yara, waar ook de inzet van groene waterstof een belangrijke bijdrage levert. Clean ammonia is een belangrijke recente ontwikkeling; maar wat is het precies en hoe zetten we het in? Gijsbrecht licht het toe en beantwoordt ook de nodige vragen tijdens de webinar.

De schoen knelt in de logistiek

Sinds de coronacrisis is de vraag naar goederen (en dus naar logistieke oplossingen via land, lucht en water) explosief gestegen. Economisch klinkt dat gunstig, maar het brengt ook negatieve effecten met zich mee. In dit artikel gaan we daar dieper op in. Senior Category Manager Transportation Neal Beatens van Yara heeft de belangrijkste logistieke effecten op een rijtje gezet die van invloed zijn van het leveren van kunstmest van fabriek naar erf. En daar komt meer bij kijken dan het op het eerste gezicht lijkt. Geïnteresseerd hoe dit logistieke proces er uit ziet? Meld u dan aan voor de webinar en kom alles te weten over hoe kunstmest uiteindelijk op uw erf beland.

Wat gaat de prijs doen op de kunstmestmarkt?

We staan weer voor een nieuw groeiseizoen waarbij het inmiddels al voorjaar lijkt. Wie nog op wintersport gaat kan maar beter wandelschoenen meenemen en in de melkveehouderij wordt de T-som al vroeg behaald. Reden genoeg om ook qua kunstmest de voorraad vast gereed te hebben.

Levertijden van allerhande goederen (en zo ook kunstmest) zijn echter niet meer wat ze geweest zijn. Waar we normaliter rekening hielden met dagen levertijd, moeten we nu al aan weken denken. De dalende gasprijs heeft zeker een gunstig effect op de prijs, maar of de kunstmest op tijd binnen is? Daar gaan we tijdens dit webinar ook op in.

Aanmelden webinar