Laagste stikstofprijzen sinds december 2021

De prijs van minerale stikstof is de afgelopen maanden gestaag gedaald. Sinds oktober 2021 is de prijs niet zo laag geweest.

Een dalende lijn van de prijzen zorgt bij boeren en de handel voor een afwachtende houding. Deze houding is traditioneel in de Benelux markt en ook wel logisch. De prijs zou nog verder kunnen dalen. Wat wel opvallend is, dat er met name vanuit kritische boeren er meer vraag is naar minerale stikstof, ondanks het droge weer. Hoe zit dat?

Zekerheid richting nieuwe seizoen

De schrik van de hoge stikstof prijzen van vorig jaar zit er nog goed in. Daarnaast zijn er ook steeds berichten over mogelijke leveringsproblemen in het voorjaar, op het moment dat iedereen tegelijk beleverd wil worden. Er zijn boeren verspreid over de Benelux die dit willen voorkomen en bestellen nu vast een deel van wat de volgend jaar denken nodig hebben. In deze volumes zit ook een deel wat dit seizoen nog wordt toegepast. Veelal worden er BigBags besteld.

Prijsdalingen minerale meststoffen zijn voorbij

Bedrijfstechnisch doen deze boeren een goede zet. We zullen volgend jaar pas weten of ze op het laagste punt hebben gekocht. Wat deze boeren wel weten is:

  • Heel veel lager dan nu wordt de prijs niet.
  • Minerale stikstof heb ik hoe dan ook nodig.
  • Spreiding van het risico geeft zekerheid en rust in mijn bedrijf.
  • Nu bestellen en laten bezorgen wanneer het past, geeft geen stress.
  • Voor BigBags is altijd wel plek te maken door de op pallets te plaatsen en voor de zekerheid een zeil eroverheen. De op de fabriek afgevulde BigBags zijn geseald, waardoor de kwaliteit is gewaarborgd.

Vraag vrijblijvende offerte voor minerale meststoffen aan

Via Yara Benelux kunt u vrijblijvend een offerte opvragen voor verschillende minerale stikstofmeststoffen. In overleg met uw leverancier bepaalt u of het bovenstaande u ook past. Ook kunt uw rechtstreeks vragen aan ons stellen; we helpen u graag verder.

Offerte aanvragen