Drie belangrijke elementen in één bladmeststof voor suikerbieten

Verbouwt u suikerbieten, dan is YaraVita Brassitrel Pro een onmisbare sleutel in het bemestingsplan.

Deze bladmeststof zit boordevol essentiële spoorelementen zoals borium (B), mangaan (Mn) en molybdeen (Mo), samen met magnesiumoxide (MgO), stikstof (N) en calciumoxide (CaO).  Door het met voornamelijk geven van de eerste 3 elementen krijgt het gewas een gezondheidsboost die nodig is voor verdere groei.

Tekorten wel zichtbaar, te laat om te herstellen

Borium voorkomt hartrot, mangaangebrek laat zich zien als lichtgroene vlekjes op het blad en een lagere groei. Bij een tekort aan molybdeen krijgen de bladeren van de biet een lepelvorm. Groei en productie zullen onder druk komen staan als er geen gezonde bladeren op de biet staan. Onderstaande afbeelding laat een tekort aan borium in de suikerbietenplant goed zien.

Hartrot in suikerbiet

Vloeibare formulering bomvol nutriënten

Het handige aan YaraVita Brassitrel Pro is dat het een vloeibare formule is, wat betekent dat het gemakkelijk toe te passen is. Door de hoge concentratie in de meststof geef je al snel behoorlijke hoeveelheden voedingselementen.  In plaats van de elementen los van elkaar te spuiten zijn deze elementen gecombineerd in deze meststof aanwezig, wat veel tijd en geld bespaart. Deze meststof zorgt ervoor dat gewassen snel de voedingsstoffen kunnen opnemen en het effect houdt lang aan. De opname gaat geleidelijk en kan wel tot 10 dagen nawerken. Minder vaak sproeien dus! En als u zich afvraagt of u het kunt combineren met andere gewasbeschermingsmiddelen, dan kunt u dat gemakkelijk controleren op www.tankmix.com.

boer bij suikerbieten

Dosering voor suikerbieten

Voor suikerbieten geldt een dosering van 3 liter per hectare zodra er genoeg blad is (ongeveer 4-6 bladeren). Als het nodig is, herhaalt u de behandeling elke 10-15 dagen. YaraVita Brassitrel Pro past u toe in 200 liter water per hectare.

Op lichte gronden, zware gronden en bij hoge pH-waarden komen tekorten aan borium, mangaan en molybdeen vaak voor. Brassitrel Pro bevat een mooie combinatie van deze 3 deze elementen, wat een unieke eigenschap is. Geef uw suikerbietenplant dus de nodige energieboost met YaraVita Brassitrel Pro.