Optimaliseer aardappelopbrengst met YaraMila NK 16-0-30

Als boer is het essentieel om de juiste balans te vinden tussen voedingsstoffen om een maxi-male opbrengst en kwaliteit van gewassen te garanderen.

Voor aardappelgewassen is het vooral cruciaal om een goede voorziening van met name stikstof (N) en kalium (K) te realiseren, tijdens het hele groeiseizoen. Hier komt YaraMila NK 16-0-30 in beeld, een uitgebalanceerde meststof die speciaal is ontworpen om vooral in de tweede helft van de teelt te zorgen voor voldoende stikstof en kalium.

Bodem heeft extra kalium nodig

Met een ideale verhouding van 16-0-30 biedt YaraMila NK een perfecte combinatie van stikstof en kalium, wat resulteert in optimale groei en ontwikkeling van aardappelgewassen. Deze meststof is geschikt voor toepassing tussen 100 en 300 kg per hectare, met het ideale tijdstip voor bemesting in begin juli.

Waarom is juist deze timing zo cruciaal? Tegen begin juli heeft het aardappelgewas bijna alle beschikbare kalium uit de bodem opgenomen. Als er op dit punt niet voldoende kalium meer beschikbaar is, kan dit leiden tot tekorten die de kwaliteit van de knollen negatief beïnvloeden. Gebrek aan kalium kan resulteren in symptomen zoals blauwstotigheid en andere schilproblemen, wat uiteindelijk de algehele kwaliteit van de oogst kan verminderen.

Tekort aan stikstof leidt tot lagere opbrengst

Aan de andere kant, een gebrek aan stikstof kan leiden tot verminderde opbrengsten. Het is daarom van vitaal belang om te zorgen voor een gebalanceerde voeding, waarbij zowel stikstof als kalium in voldoende mate beschikbaar zijn voor de planten.

YaraMila NK 16-0-30 biedt een alles-in-één oplossing in één korrel, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is zonder de noodzaak van mengsels. Bovendien staat het bekend om zijn uitstekende strooibaarheid, met een bereik van meer dan 40 meter. Dit betekent dat u efficiënter kunt bemesten vanuit de spuitsporen, met minder tijd en moeite.

Of het nu gaat om het maximaliseren van opbrengsten of het handhaven van de kwaliteit van uw aardappeloogst, YaraMila NK 16-0-30 biedt de juiste voedingsstoffen op het juiste moment. Vertrouw op deze bewezen meststof om uw gewassen te voeden en te laten gedijen, en geniet van een gezonde, productieve oogst.