YaraTera SUPER FK in de zomer

In aanloop naar de zomer kunnen de temperatuur en instraling aardig oplopen, zo ook dit jaar. Het gewas gaat dan ook extra groeien. De dosering van YaraTera SUPER FK wordt dan meestal wat afgebouwd. Stop niet direct, maar bouw geleidelijk af. Lees hieronder waarom.

Juist nu is het belangrijk om de dosering van SUPER FK niet direct te stoppen maar geleidelijk af te bouwen tot een aanvaardbaar niveau!

YaraTera SUPER FK heeft meer eigenschappen dan alleen maar extra groei. YaraTera SUPER FK zorgt er bij voldoende dosering ook voor dat de elementen niet neerslaan in de druppelleidingen.

Neerslag van calciumfosfaat en ijzerfosfaat zorgen er voor dat de druppelaars ongelijkmatige water afgifte gaan krijgen. Dit is funest voor de planten want de één krijgt te veel water door het compenseren met een extra watergift of de andere planten krijgen te weinig water.

Door SUPER FK op een niveau van ongeveer 0,5 mmol te blijven geven wordt dat risico duidelijk verminderd.   

Voorkom slechte opname voedingselementen bij hoge pH!

Veel groei wil meestal ook zeggen dat de pH in het substraat omhoog gaat, cijfers van 7,0 of hoger zijn geen uitzondering. Voedingselementen worden dan slechter opneembaar en in een periode van extra groei is dat niet gunstig.

Speciale fosfaatvorm

YaraTera SUPER FK zorgt er niet alleen voor dat het gewas beter groeit en de leidingen schoner blijven maar zorgt er in het substraat ook voor dat de positieve voedingselementen, waaronder Ca, Mg en Fe, beter worden opgenomen. De speciale fosfaatvorm werkt als een soort chelaat voor deze elementen en de opname daarvan wordt dan veel minder beïnvloedbaar door een hoge pH. Hierdoor kunnen de planten de voedingselementen opnemen die nodig zijn bij de extra groei.

Peter van Noort
Peter van Noort
Technisch product manager vloeibare meststoffen