Nieuwe updates in gratis calculatietool van Yara

De gratis online rekentool YaraTera CALCULATOR biedt gebruikers de gelegenheid om zelf een nieuw voedingsschema te berekenen aan de hand van hun eigen wensen en inzichten. Na bijna een jaar in gebruik worden er een aantal updates uitgevoerd.

Performance updates maken programma sneller

De grootste updates in het programma zijn minder zichtbaar en zijn er op gericht om het programma sneller te maken. Gegevens worden sneller verwerkt en ook zijn er verbeteringen doorgevoerd om het programma en de website up-to-date te houden. Maar voor de gebruikers zijn er ook nieuwe functies in het programma toegevoegd.

Nieuw: drainpercentage opnieuw berekenen

Drainpercentages opnieuw berekenen.png

Een zichtbare update in de YaraTera CALCULATOR is te zien in de optie ‘drainwater verrekening’. Wanneer er op de berekeningspagina een correctie uitgevoerd wordt, heeft dat gevolgen voor het nieuwe voedingsschema en eventueel het drainpercentage (of EC-voorregeling) die berekend kan worden. Wanneer aanpassingen gedaan zijn, zal de blauwe knop rechtsboven in het scherm (‘VOLGENDE OVERVIEW) vervagen (1).  Dit is een teken dat, wil je verder gaan, eerst het drainpercentage opnieuw berekend moet worden. Dat kan door op de nieuwe knop “BEREKENEN” (2) te klikken waarna het drainpercentage, en EC-voorregeling, even groen kleuren als teken dat hij klaar is (3). Hierna word de knop (VOLGENDE OVERVIEW) weer normaal blauw (4) en ga je naar het overzicht van de berekening.

Gewas-database doorzoeken

Gewasdatabase doorzoeken 1.pngGewasdatabase doorzoeken 2.png

Een andere update is de zoekfunctie in de gewas-database. Klik hiervoor op zoeken (1) en je kunt  vervolgens een gewasnaam invullen zoals bijvoorbeeld in dit geval “tomaat”. Vervolgens geeft hij een lijstje met alle gewassen die in de databank opgeslagen zijn weer waar de naam “tomaat” in voorkomt. Deze zoekfunctie is ook toegevoegd in de “gewassen” en de “groeimedia” databank.

Vraag de gratis YaraTera CALCULATOR aan

Met de gratis online rekentool YaraTera CALCULATOR bent u zelf in staat uw voedingsoplossingen te berekenen voor uw planten. In dit programma kunt u rekening houden met het meststoffenpakket, drainwater, waterkwaliteit en voedingsaanpassingen. U hoeft hiervoor niet per se Yara meststoffen te gebruiken. Klik op onderstaande knop om de tool aan te vragen of stuur een mail naar yarabenelux@yara.com.