Bezoek de proef in de kas over koude teelt in tomaten

Telers in de (glas)tuinbouw staan voor ongekende uitdagingen nu de energieprijzen pieken. Slim kunnen besparen op energie en efficiënt omgaan met meststoffen is een veel gekozen strategie, maar welke handvatten zijn hier voor?

Yara heeft een proef opgesteld om met diverse meststoffen de plant te kunnen wapenen tegen lage temperaturen en biedt een unieke inkijk voor telers. Meld u aan voor een bezoek op donderdag 1 december 2022 aan onze kas in Vlaardingen.

Direct aanmelden

Koud telen actueel thema

Een plant is gevoelig voor abiotische en biotische stress. Reden genoeg om in de kas de temperatuur op een hoger niveau te houden. Maar wat als de plant een sterk genoeg ontwikkeld wortelsysteem heeft en een verhoogde weerbaarheid om ook bij koude temperaturen door te groeien? Dat biedt een interessante kijk op koud telen. En dat is precies het thema waarvoor Yara dit jaar een proef met tomaten heeft opgesteld, waarbij we hebben gekeken naar hoe we met het toepassen van bepaalde meststoffen de plant sterker kunnen maken.

Super FK en silicium versterken de plant

In de proef hebben we YaraTera Super FK (16,4% P2O5 en 25% K2O) en een nieuw ontwikkelde meststof met silicium toegepast in tomaten. In deze herhalingsproef wordt een standaard fosfaatbemesting toegepast naast de bemesting met Super FK. Voor de weerbaarheid van de plant is er in de proef ook gewerkt met silicium.

Bezoek de proef bij Yara in Vlaardingen

Yara biedt een unieke inkijk in de demo-kas in Vlaardingen voor telers die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van de koude teelt voor onder andere tomaten. Hiervoor nodig wij u als teler graag uit om op donderdag 1 december een bezoek te plegen aan onze kas in Vlaardingen. U kunt hierbij rekenen op een uitleg over de proef en een korte presentatie over de gebruikte meststoffen. Daarbij bieden we verder ‘tips & tricks’ over welke meststoffen u als teler het beste kunt gebruiken om het hoogste rendement te behalen.

Meld u uiterlijk 25 november aan door onderstaande formulier in te vullen. Zodra het programma bekend is stellen we u via e-mail op de hoogte (VOL=VOL). Let op: dit programma is alleen bedoeld voor telers. Heeft u voorhand al vragen en/of opmerkingen? Stuur dan een mail naar yarabenelux@yara.com.

Aanmelden

Aanmelding bezoek kas Vlaardingen

Vul onderstaande formulier in om u aan te melden voor een bezoek aan onze kas in Vlaardingen. Wij zullen u t.z.t. informeren over het programma. 

Let op: beperkt aantal plekken beschikbaar, vol = vol.

Geef hier uw functie aan