april 18, 2016

Telers maken kennis met noviteit tijdens Sluitkooldag Warmenhuizen

By: Peter van Noort

Een betere hechting en bedekking en een optimale opname door de plant.

Dat zijn de belangrijkste voordelen van YaraVita Brassitrel, de nieuwe bladmeststoffenlijn specifiek voor de koolteelt. Deze productenlijn werd gelanceerd tijdens de Sluitkooldag, die op 16 januari jongstleden plaatsvond in Warmenhuizen. De reacties waren enthousiast, vooral vanwege het feit dat deze meststoffen bijdragen aan een hogere plantweerbaarheid en een gezonder en sterker gewas.

Zaterdag 16 januari organiseerde de Rode en Dene Kool-telers vereniging uit Noord-Holland haar jaarlijkse vollegrondsgroentebeurs. Dit keer was B4Agro BV uit Warmenhuizen gastheer. De beurs kenmerkte zich door een laagdrempelige en doelgroepgerichte insteek, een unieke locatie en een gezellige sfeer. 

Enthousiaste reacties 
Wij als Yara Benelux Specialties vonden het weer geweldig om aanwezig te zijn op deze beurs. Het gaf ons de kans om te laten zien dat Yara een prachtige bladmeststoffenlijn in haar productportfolio heeft, met daarin speciaal voor de koolteelt: YaraVita Brassitrel. 

Deze bladmeststof zit in een 10 liter-verpakking als een makkelijk oplosbare suspensie met formuleringshulpstoffen. Met name de aanwezigheid van uitvloeiers maakt het product bijzonder; hierdoor wordt het blad goed bedekt. De hechtingsmiddelen zorgen ervoor dat de druppels niet direct van het blad drijven en daardoor langdurig beschikbaar blijven voor de plant. Die opname wordt extra verbeterd door absorptiemiddelen. 

Tot slot is noemenswaardig dat er dispersiemiddelen aanwezig zijn in YaraVita Brassitrel. Hierdoor klitten meststofdeeltjes niet samen, blijven ze goed in suspensie, geven ze minder verstoppingen via de sproeidoppen en zijn ze goed mengbaar met veel gewasbeschermingsmiddelen. 

Telers en adviseurs reageerden enthousiast op de nutrienten die aanwezig zijn in de Brassitrel-lijn. De verwachting is dat deze meststoffen bijdragen aan een sterker, weerbaarder en langer houdbaar gewas.

Overige koolproducten 
Naast deze bladmeststoffenrange heeft Yara Benelux Specialties nog meer producten voor de koolteelt, die ook onder de aandacht werden gebracht tijdens de Sluitkooldag. Meest aansprekend zijn de mooie, goed strooibare korrelmeststoffen YaraLiva Tropicote en Unika Calcium. Beide producten bevatten 100% wateroplosbare calcium, waardoor alle calcium die aanwezig is in de korrel volledig kan worden opgenomen. Beide producten bevatten stikstof in de vorm van nitraat, de stikstofvorm die voor planten altijd opneembaar is. 
Unika Calcium onderscheidt zich daarnaast nog door de aanwezigheid van Kalium. 

sluitkooldag

YaraVita Brassitrel

sluitkooldagYaraVita Brassitrel bevat de volgende nutrienten: 

Stikstof (N)              79 gram/liter 
Magnesium (MgO) 133 gram/liter 
Boor (B)                   50 gram/liter 
Mangaan (Mn)         70 gram/liter 
Molybdeen (Mo)        4 gram/liter