Kwalitatief gezonde komkommers telen

Komkommers moeten vrij zijn van ongedierte, bacteriën, schimmels en andere afwijkingen. Alleen dan voldoen de komkommers aan de hoge kwaliteitseisen van de markt.

Telers kunnen dit beheersen via het klimaat, de rassenkeuze en de juiste voeding. De meeste problemen, zoals schimmels, hebben met klimaatproblemen te maken en niet met de voeding.

Komkommer schade door trips

Een goede beheersing van de luchtvochtigheid is van cruciaal belang om schimmels als Mycosphaerella, Botrytis, Sphaerotheca, Pseudoperonospera en dergelijke te voorkomen. Een goed verwarmingssysteem is dan ook onontbeerlijk. Dit in combinatie met rassen die in Noord-Europa verbouwd worden.

Goede biologische gewasbescherming is ook nodig voor een hoge kwaliteit: vliegen, trips en spint vormen een zeer groot probleem bij deze teelt. Een chemische behandeling is echter niet de oplossing bij dit gewas omdat er resistentie kan optreden. Geïntegreerde gewasbescherming maakt het tegenwoordig mogelijk om komkommers te telen met een uitstekende opbrengst, maar met een minimaal gebruik van chemicaliën (GBM).

Komkommer bemestingsadviezen

Yara's bemestingsadviezen kunnen je helpen de maximale opbrengst te behalen. Bekijk onze aanbevelingen voor komkommer.

Gebreksverschijnselen in komkommer

Gebreksverschijnselen in komkommer

Identificeer en diagnosticeer of uw komkommer lijdt aan een tekort of gebrek aan voedingsstoffen. Vind meer informatie over de symptomen en oorzaken en over het controleren of corrigeren van tekorten aan voedingsstoffen in komkommer of blader door de afbeeldingen om een ​​diagnose te stellen van de tekortkoming van uw gewas.

Ga naar Gebreksverschijnselen in Komkommer