De kwaliteit van komkommers beïnvloeden

Klimaat, ras en de voedings- en irrigatiestrategie zijn de belangrijkste elementen die invloed hebben op de kwaliteit van de komkommer.

 

Klimaat

Klimaat heeft de grootste invloed op de algehele kwaliteit van komkommers. De temperatuur heeft invloed op de productiesnelheid, ontwikkeling van de vruchten, opname van voedingsstoffen en de vruchtkwaliteit. Hogere temperaturen leiden tot een snellere ontwikkeling, maar als de ontwikkeling te snel gaat, heeft dat een negatief effect op de vruchtkwaliteit.

 

Ras

Er zijn verschillende rassen komkommers. Sommige rassen zijn speciaal bedoeld voor de hogedraadteelt, andere voor traditionele teelt en voor horizontale teelt en weer andere rassen zijn resistent tegen meeldauw en het CGMMV-virus. De laatstgenoemde rassen hebben een invloed op de groei en de productie.

 

Voedings- en irrigatiestrategie

Voeding, gecombineerd met een juiste irrigatiestrategie, heeft een sterke invloed op de kwaliteit en de opbrengst van komkommers. De kwaliteit van komkommers wordt bepaald door de vorm, de kleur, de stevigheid en de houdbaarheid.

kwaliteit komkommerDe juiste samenstelling van elementen in de voedingsoplossing zorgt voor een goede kwaliteit. Tekort aan voedingsstoffen kan leiden tot zwakkere en gevoeligere planten.

Mycosphaerella is een groot probleem in de komkommerteelt. Het is vooral een klimaatprobleem, maar de gewenste hoeveelheid calcium in het irrigatiewater is ook van essentieel belang om dit probleem te voorkomen.

Komkommer bemestingsadviezen

Yara's bemestingsadviezen kunnen je helpen de maximale opbrengst te behalen. Bekijk onze aanbevelingen voor komkommer.