Eisen van de paprikamarkt

In de Nederlandse paprikamarkt hangt de prijs af van de grootte van de vrucht. Soms speelt het gewicht een rol, soms alleen de diameter van de vrucht (dit is afhankelijk van de markteisen).

markteisen van de paprikaDe kleur, vorm en textuur van de paprika moet in orde zijn. Er mogen geen zichtbare afwijkingen, zoals ziektes en sproeisporen, op de vrucht zitten.

Paprika's moeten volgroeid en gekleurd zijn, als ze als gekleurde vruchten worden verkocht. Als de paprika's groen worden verkocht, moeten ze stevig genoeg zijn. Afhankelijk van de markt kunnen er verschillende eisen gelden.

 

De Nederlandse paprikaproductie

paprikamarkt in nederlandIn Nederland kunnen paprika's alleen in de kas worden verbouwd. Privéteelt voor hobbydoeleinden is alleen in de zomer buiten mogelijk.

Commerciële productie is hierdoor alleen mogelijk in een gereguleerde kas. In principe is in heel Nederland paprika in een kas te verbouwen. Er zijn echter een paar concentratiegebieden in Nederland waar meer kassen staan. Dit zijn het Westland, Wieringermeer, Venlo en de Kring.

De meest voorkomende kleuren zijn rood, geel, groen en oranje. De meeste telers produceren 30-35 kg papika's/m2, afhankelijk van variëteit en kleur.

Paprika's worden in Nederland in overvloed verbouwd. Er wordt dan ook een flinke hoeveelheid over de hele wereld geëxporteerd. De hoge kwaliteit van de Nederlandse paprika's, de geregelde temperatuur en het snelle transport maakt export naar de VS en China mogelijk.

Paprika bemestingsadviezen

Yara's bemestingsadviezen kunnen je helpen de maximale opbrengst te behalen. Bekijk onze aanbevelingen voor paprika.