Ongedierte en ziekten

Veredelaars introduceren steeds meer variëteiten met gedeeltelijke of volledige weerstand tegen allerlei ziekten, schimmels en nematode. Paprikavariëteiten in kassen hebben een steeds betere weerstand tegen schimmels en allerlei virussen, bijvoorbeeld TMV.

Gewasbescherming

Paprika met virussymptomenVeredelaars introduceren steeds meer variëteiten met gedeeltelijke of volledige weerstand tegen allerlei ziekten, schimmels en nematode.

Paprikavariëteiten in kassen hebben een steeds betere weerstand tegen schimmels en allerlei virussen, bijvoorbeeld TMV.

Telers combineren verschillende strategieën om hun gewassen vrij van infecties of aantasting door schadelijke organismen te houden.

Op de eerste plaats door de keuze van de variëteit. Op de tweede plaats controleren ze het gewas wekelijks in de kas op ziekten of insecten. Als de teler een bedreiging constateert, gebruikt hij vooral biologische gewasbeschermingsmethoden.

De biologische gewasbeschermers zijn veelal de biologische vijanden van de schadelijke insecten. Deze producten, in combinatie met gericht plaatselijk bestrijden met fungiciden of pesticiden, houdt de planten vrij van ziekten en insecten.

De Nederlandse teler concentreert zich altijd op een biologische benadering. De gebruikte gewasbeschermingsmethode wordt geïntegreerde gewasbescherming genoemd. Het is een combinatie van biologische en chemische beschermingsmaatregelen, met een sterke nadruk op biologische en duurzame oplossingen. Ten slotte zorgt de teler voor een klimaat in de kas waarbij het gewas gezond groeit, zodat ziekten en plagen geen kans krijgen.

Paprika bemestingsadviezen

Yara's bemestingsadviezen kunnen je helpen de maximale opbrengst te behalen. Bekijk onze aanbevelingen voor paprika.