Samenvatting voedingselementen paprika - Micro-elementen

Hoewel micro-elementen in veel kleinere hoeveelheden nodig zijn voor een goede kwaliteit en opbrengst van het paprikagewas, is een goede balans tussen de sporenelementen van essentieel belang. Grote hoeveelheden van deze sporenelementen kunnen een negatief effect op de groei en ontwikkeling van de plant hebben. Een tekort aan sporenelementen leidt tot lagere opbrengst, slechte ontwikkeling van het gewas en lagere kwaliteit van de vrucht.

Borium

Boriumgebrek in paprikaBorium is één van de belangrijkste micro-elementen. De stof heeft een sterke invloed op de rijping van de vrucht. Borium is van essentieel belang voor de structurele integriteit van de plant en belangrijk voor de vruchtbaarheid van het stuifmeel en de ontwikkeling van de bloesem en de vrucht.

 

 

Zink

Zinkgebrek in paprikaZink is ook een belangrijk micro-element. De stof is belangrijk voor de ontwikkeling en het functioneren van groeiregelaars (bijv. auxine). Deze reguleren de afstand tussen de knopen en de bladgrootte.

 

 

 

Koper

Kopergebrek in paprikaKoper is een micro-element belangrijk voor het metabolisme van de plant. Het is bovendien een component voor enzymen die nodig zijn voor de fotosynthese, het ademen en de fotosynthese.

 

 

 

 

IJzer

IJzergebrek in paprikaIJzer is belangrijk voor de chlorofylsynthese. Voldoende ijzer geeft de plant een donkere groene kleur. Een tekort is te zien aan de bladeren; de bladeren verkleuren geel.

 

 

 

 

Mangaan

Mangaangebrek in paprikaRegelt verschillende redox-systemen in de plant. Mangaan is ook betrokken in het fotosyntheseproces. Een tekort is te herkennen aan gelig witte chlorose op de jongere bladeren van de plant.

 

 

 

Molybdeen

Molybdeengebrek in paprikaMolybdeen is een onmisbaar sporenelement voor de ontwikkeling van het gewas, en werkt op de nitrogenase en nitraatreductase. De stof activeert het N-metabolisme. Een tekort is te zien aan de oude bladeren; deze zijn vervormd en smal.

Er is niet snel een overschot aan molybdeen, want het gewas kan nogal gemakkelijk grote hoeveelheden opnemen. De overtollige hoeveelheid wordt opgenomen in de vacuoles van de plantencellen.

Paprika bemestingsadviezen

Yara's bemestingsadviezen kunnen je helpen de maximale opbrengst te behalen. Bekijk onze aanbevelingen voor paprika.