Deze micronutriënten zijn nu belangrijk voor suikerbieten

De suikerbietplanten leden erg onder de koude omstandigheden van het voorjaar met een stagnerende groei tot gevolg. Nu, met genoeg regenval en hogere temperaturen zit de groei er goed in.

Dat houdt ook in de plant meer voeding nodig gaat hebben. Met name borium en mangaan zijn cruciaal voor de opbrengst.

Wat is actueel in de toediening van micronutriënten?

Vooral borium en mangaan zijn de belangrijkste micronutriënten voor en tijdens het sluiten van de rijen.

  • Mangaan is de belangrijkste micronutriënt als het gaat om enzymactivering voor de suikerproductie.
  • Borium speelt een zeer belangrijke rol bij veel processen in de plant, bijvoorbeeld voor een nauwkeurige bladontwikkeling en een goede celwandstructuur.

Beide micronutriënten zijn niet erg mobiel in planten. Zo beperken omstandigheden als een hoge pH en zandgronden de beschikbaarheid van deze elementen. Daarom moet bladtoepassing worden toegepast om de plant te voorzien van de juiste combinatie van micronutriënten.

Gebruik YaraVita BRASSITREL PRO voor een hogere suikerproductie

YaraVita BRASSTIREL PRO bevat naast mangaan en boor ook extra molybdeen om de stikstofefficiëntie en suikerproductie te verhogen. Tevens bevat de bladmeststof magnesium, een zeer belangrijk bouwsteen voor choloryfyl (bladgroen), en zorgt daardoor voor meer fotosynthese. Het is geformuleerd met uitvloeiers voor een betere opname. Daarnaast is YaraVita BRASSITREL PRO ook snel regenvast en zorgt het voor voeding op korte en lange termijn.

Proefresultaten

De volgende proefresultaten laten duidelijk een hogere opbrengst en suikeropbrengst zien na toepassing van YaraVita BRASSITREL PRO.